Muzaffer Külcü kimdir? Çorum Belediye Başkanı istifa etti

İstifası istenen Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü kimdir merak ediliyor işte detaylar

Muzaffer Külcü kimdir? Çorum Belediye Başkanı istifa etti

Eski milletvekili olan Çorum Belediye Başkanı AK Partili Muzaffer Külcü'nün istifasının istendiği haberi gündeme bomba gibi düştü. AK Parti'de 6 belediye başkanının istifa etmesinin ardından istifa zincirinin devam edeceği haberi parti tarafından yalanlanmıştı. İstifa silsilesi yeniden başladı. Muzaffer Külcü kimdir kaç yaşındadır işte tüm bilgiler


MUZAFFER KÜLCÜ İSTİFASINI BÖYLE DUYURDU


cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından istifası istendiği haberinin basına yansımasınndan kısa süre sonra AK Partili Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü 30 Ocak günü saat 14.30'da basın açıklaması yapacağını duyurmuştu. Külcü basın açıklamasında "Saat 17.00 itibariyle başkanlığım sona ermiş bulunuyor" diyerek istifa ettiğini açıkladı. 

Muzaffer Külcü kimdir? Çorum Belediye Başkanı istifa etti

MUZAFFER KÜLCÜ KİMDİR?

Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, 1971 yılında Çorum’da doğdu. İlkokulu Bayat Köyü'nde, orta ve lise eğitimini ise İmam Hatip Lisesi'nde tamamladı. Lise yıllarından itibaren aktif olarak çeşitli sivil toplum örgütlerinde başkanlık ve yöneticilik yaptı. 1991-1992 yılında Samsun 19 Mayıs Üniversitesi İşletme Bölümünde okurken, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazandı.


Muzaffer Külcü kimdir? Çorum Belediye Başkanı istifa etti
 

ÇORUM MİLLETVEKİLİ OLARAK PARLAMENTOYA GİRDİ

Hukuk fakültesini bitirdikten sonra, bir süre Çorum Barosuna bağlı olarak serbest avukatlık yapan Muzaffer Külcü, AK Parti Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından 28 Eylül 2001 tarihinde AK Parti’nin Çorum Kurucu İl Başkanı olarak görevlendirildi. 3 Kasım 2002’de yapılan seçimlerde Çorum Milletvekili olarak parlamentoya girdi.

22. Dönem Parlementosunda Türkiye’nin en genç milletvekilleri arasında yer alan Külcü, Milletvekilliği görevinin ardından 2007 yılında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bünyesinde Bakanlık Müşaviri ve Eti Maden İşletmeleri Yönetim Kurulu üyeliği yaptı. 29 Mart 2009 Yerel Seçimlerinde Çorum Belediye Başkanı olan Muzaffer Külcü evli ve 3 çocuk babasıdır.

Muzaffer Külcü kimdir? Çorum Belediye Başkanı istifa etti

Geçen yıllarda Çorum Ağır Ceza Mahkemesi’nde yolsuzluk ve ihaleye fesat karıştırmak suçlamasıyla yargılanan Külcü ile ilgili, kısa süre önce FETÖ’nün para kasası olarak MİT tarafından yapılan bir operasyonla Türkiye’ye getirilen Menduh Çıkmaz’ a 17-25 Aralık sonrası özel imar çıkartarak benzinlik arsası verdiği basına yansımıştı. 

5 GÜN ÖNCE BAKANDAN ÖDÜL ALMIŞTI

Çorum’un AKP’li Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, sportif faaliyetlere yaptığı katkılardan dolayı 2017 yılının en başarılı belediye başkanı seçilmişti.

Buhara Medya Grubu tarafından her yıl düzenlenen ödül töreni, 25 Ocak 2018 tarihinde Ankara’da Sheraton Otel’de gerçekleşmişti. Başta TBMM Başkanı İsmail Kahraman, çok sayıda siyasetçinin yanı sıra medya, iş ve sanat camiasının ünlü isimlerinin katıldığı gecede Başkan Külcü, ödülünü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu’nun elinden almıştı.

Muzaffer Külcü kimdir? Çorum Belediye Başkanı istifa etti

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Biyografi