Murat Eken Kimdir?

Çok Güzel Hareketler Bunlar'da yazdığı ve oynadığı skeçlerin yanı sıra rol arkadaşı Büşra Pekin ile de bir dönem aşk yaşayan Murat Eken çok konuşulmuştu. Uzun süredir magazin dünyasında görülmeyen Murat Eken şimdilerde neler yapmaktadır? İşte hakkındaki tüm detaylar...

Murat Eken Kimdir?

Çok Güzel Hareketler Bunlar'da yazdığı ve oynadığı skeçlerle izleyenlerin büyük beğenisini kazanan Murat Eken uzun süredir dizi ve filmlerde görülmüyordu. Murat Eken kimdir? Hangi filmve projelerde yer almıştır? Şimdilerde neler yapmaktadır? İşte hakkındaki detaylar...

MURAT EKEN KİMDİR?

Murat Eken, 7 Ağustos 1980 tarihinde İstanbul'da dünyaya gelmiştir.

Eken, Koç Özel Lisesi'ni bitirmiştir. Ardından New York'ta Rensselaer Polytechnic Institute'a başlamıştır. 3. sınıfta Makine Mühendisliği bölümünü yarıda bırakıp Türkiye'ye dönmüş ve Müjdat Gezen Sanat Merkezi konservatuvar Tiyatro bölümünde eğitim almaya başlamıştır. Haldun Dormen ve Müjdat Gezen'in yönettiği çeşitli oyun ve müzikallerde yer almıştır. 

Oyuncu, Ekim 2015'te İstanbul 19. Ağır Ceza Mankemesi'nin kararınca "uyuşturucu kullanmak" suçundan 10 ay hapis cezasına çarptırılmış, "örgüt kurmak, yönetmek ve üye olmak" suçundan beraat etmiştir. 

Bir Demet Tiyatro, Hatırla Sevgili, Ertelenmiş Hayatlar, Hitman, Kutsal Damacana, Aşk-ı Memnu, Sınıf, Neşeli Hayat, Çok Filim Hareketler Bunlar, Aşağı Yukarı Yemişliler, Düşman Kardeşler, Yenilmezler, Salih Kuşu, Eğlendirme Dairesi, Müthiş Bir Film dizi ve filmlerinde rol almıştır.

Çok Güzel Hareketler Bunlar programında yazdığı ve oynadığı skeçlerle tanıtan oyuncu, şimdilerde seslendirmeler yapmaktadır.

Seslendirme yaptığı filmler: Yenilmezler: Aşk-ı Memnu, Ultron Çağı, Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı, Avengers: Oyunun Sonu

Murat Eken 2016 yılında Gizem Önen ile evlenmiştir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Biyografi