Murat Dalkılıç kimdir?

Şarkılarıyla gündemden düşmeyen Murat Dalkılıç kimdir? İşte hakkındaki detaylar...

Murat Dalkılıç kimdir?

Başarılı sanatçı Murat Dalkılıç kimdir? İşte hakkındaki tüm detaylar... Murat Dalkılıç fotoğrafları...

MURAT DALKILIÇ KİMDİR?

Asıl adı Sırrı Murat Dalkılıç'tır. Dalkılıç, 7 Ağustos 1983 tarihinde İzmir'de dünyaya gelmiştir. Elif Dalkılıç ve Uğur Dalkılıç adında kardeşleri vardır.

Üniversiteye kadar eğitimini Aydın'da tamamlamış, üniversiteyi Beykent Üniversitesi'nde Oyunculuk eğitimi görerek tamamlamıştır.

Başta basketbol odaklı bir kariyerin peşine düşmeyi hedeflerken daha sonradan fikir değiştirerek müzik odaklı bir kariyer yakalamayı amaçlamış ve çeşitli küçük işletmelerde sahneye çıkmıştır. 15 yaşında ilk müzik grubunu okulda kurmuş ve grubun solistliğini üstlenmiştir. 17 yaşında Kuşadası'nda daha lisedeyken profesyonel basketbolcu olmuştur. 1 yıl sonra basketbolu tamamen bırakıp müzik yapmaya karar vermiştir ve barlarda gitar çalarak müzik kariyerine başlamıştır.

KARİYER HAYATI:

2008'de "Kasaba" şarkısıyla çıkış yapan Dalkılıç, 2010'da "La Fontaine", "Külah" ve "Dönmem" gibi şarkılara yer verdiği ilk stüdyo albümü Merhaba'yı yayımlamıştır.  Ardından 2012'den başlayarak iki yıl aralıklarla Bir Güzellik Yap, Daha Derine ve Epik albümlerini piyasaya sürmüştür. Bu çalışmalara dahil edilen "Bir Güzellik Yap", "Kader", "Lüzumsuz Savaş", "Bir Hayli", "Neyleyim İstanbul'u" ve "Derine" gibi şarkılarla Türkiye'de çeşitli müzik listelerine girmeyi başarmıştır.

Bugüne kadar iki Türkiye Video Müzik Ödülü ve bir Altın Kelebek Ödülü kazanan Murat Dalkılıç, müzikal kariyerinin yanı sıra 2014'te Söyle Söyleyebilirsen yarışmasını sunmuş ve Sil Baştan dizisinde oynamıştır.

2008 yılına gelindiğinde yakışıklı şarkıcı, ilk EP albümü olan Kasaba ile profesyonel müzik dünyasına adım atmıştır. Albümde 4 şarkı vardır ve sadece "Kasaba" şarkısına klip çekilmiştir. Klipte Murat Boz' da yer almıştır. Şarkı birçok listede 1 numaraya ve  Türkiye resmî listesinde 1 numaraya kadar yükselmiştir. 2009 yılında Sony Music'le anlaşan Dalkılıç, "Pardon" ve "La Fontaine" single'larını çıkarmıştır. 2010 yılına gelindiğinde Dalkılıç ilk stüdyo albümü Merhaba'yı 4 Haziran 2010 tarihinde Sony Music etiketiyle satışa sunmuştur. Albümden "Külah", "Kıyamadım İkimize", "Merhaba Merhaba", "Dönmem" ve "Çatlat" şarkılarına klip çekmiştir. "Kıyamadım İkimize" Türkiye resmî listesinde 3 numaraya kadar çıkmıştır. "Merhaba Merhaba" Kral Pop Top 20 listesinde 26 Şubat 2011'de 1 numaraya "Çatlat" 23 Eylül 2011 tarihinde 1 numaraya yükselmiştir. Ayrıca Dalkılıç bu albümde kendi felsefesini albümün fotoğraflarında göstermiştir. 2011 yılında Dalkılıç Volga Tamöz'ün çalışması olan Grup Hepsi'yle birlikte Şık Şık şarkısına düet yapmıştır.

2010 yılında verdiği röportajda 2011 yazında yeni albüm için hazırlıklara başlayacağını söyleyen Dalkılıç, 2011 Eylül'ünde albüm hazırlıklarına başlamıştır. 2012 Şubat ayında albümü tamamlayıp Mayıs 2012'de 2. stüdyo albümü "Bir Güzellik Yap"'ı Kaya Müzik etiketiyle çıkarmıştır. Albümden "Bir Güzellik Yap", "Kader", "Lüzumsuz Savaş", "Bir Hayli" ve "Neyleyim İstanbul"'u adlı şarkılara klipler çekmiştir. "Bir Güzellik Yap" ve "Lüzumsuz Savaş" Türkiye Resmî Listesinde 1 numaraya kadar yükselmiş ve Avrupa listesine girme başarısı göstermiştir. "Bir Hayli" ise Youtube'da 43 milyon kez dinlenmiştir. 2014 yılında DMC ile anlaşan Murat Dalkılıç 2 yıllık bir çalışmanın ardından DMC etiketiyle 3.stüdyo albümü Daha Derine albümünü 24 Haziran 2014'te çıkarmıştır. Albümden "Bu Nasıl Aşk", "Derine", "Kördüğüm", "Yani", "İki Yol" ve "Leyla" adlı şarkılara klipler çekmiştir. "Bu Nasıl Aşk" albüm çıkmadan önce Mayıs ayının sonunda yayınlanmıştır. "Kördüğüm" ise 2015'in başında sadece internet üzerinde yayınlanmış Ekim 2015'te televizyonlarda yayınlanmıştır. 2015 yılına gelindiğinde Emrah Karaduman'ın "Toz Duman" albümüne konuk olmuş ve sözü Dalkılıç'a müziği Karaduman'a ait olan "Kırk Yılda Bir Gibisin" şarkısını seslendirmiştir. Klip, Dalkılıç'ın Kuruçeşme Arena'daki konserinden görüntüleriyle çekilmiştir. Dalkılıç, 31 Temmuz 2015 tarihinde DMC şirketinden ayrılarak Poll Production ile anlaşmıştır.

15 Temmuz 2016'da çıkan albümün çıkış şarkısının adı söz ve müziği kendisine ait olan "Ben Bilmem" şarkısına çekmiştir. 18 Ağustos 2017'de Oğuzhan Koç ile "Aşinayız" şarkısını çıkarmıştır.

ÖZEL HAYATI:

Yakışıklı şarkıcı geçmişte; Ekin Türkmen, Melis Sezen, Duygu Çetinkaya ve Pelin Sönmez gibi isimlerle aşk yaşamıştır. Dalkılıç şu an Hande Erçel ile birliktedir. 

24 Ağustos 2015 tarihinde Merve Boluğur ile nikah masasına oturmuştur. Çift 11 Eylül 2017 tarihinde yollarını ayırmıştır.

DİSKOGRAFİSİ: Merhaba (2010), Bir Güzellik Yap (2012), Daha Derine (2014), Epik (2016)

FİLMOGRAFİSİ: Dünya Hali

Murat Dalkılıç fotoğrafları:

Murat Dalkılıç kimdir? 

Murat Dalkılıç kimdir? 

Murat Dalkılıç kimdir? 

Murat Dalkılıç kimdir? 

Murat Dalkılıç kimdir? 

Murat Dalkılıç kimdir? 

Murat Dalkılıç kimdir? 

Murat Dalkılıç kimdir? 

Murat Dalkılıç kimdir?

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Biyografi