Leke dizisinin oyuncusu Nilüfer Açıkalın kimdir?

Leke dizisinin usta oyuncusu Nilüfer Açıkalın kimdir? İste detaylar...

Leke dizisinin oyuncusu Nilüfer Açıkalın kimdir?

NİLÜFER AÇIKALIN KİMDİR?

1967 yılında İstanbul'da dünyaya gelen Nilüfer Açıkalın Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro bölümü mezunudur.

1987'den beri  tiyatro, sinema ve TV'de oyunculuk yapmakta olan Açıkalın, sinema ve tiyatro oyuncusu, öykü yazarı ve müzisyendir.

Sanatçının dört öykü kitabı bulunmaktadır. 1987 yılında kendisi gibi oyuncu Peker Açıkalın ile evlenip 1994 yılında boşanmıştır. Son olarak Orhan Oğuz ile evlidir.

Büyük Sürgün Kafkasya, Çekmeceler, Hayde Bre, Mazi Yarası, Meleğin Sırları, Hepimiz Kardeşiz, Otel İstanbul, Bekleme Odası, Serseri Aşıklar, Havada Bulut, Kiralık Kadın, Artık Sevmeyeceğim, Beyoğlu Rüyası, Şaşı Felek Çıkmazı, Dansöz, Güle Güle, Kimsecikler, Harem Suare, Kara Kentin Çocukları, Karanlıkta Biri Var, Deniz Bekliyordu, Şövalye, Pamuk Prenses ve Hain, Beşi Bir Yerde, Sihirli Ceket, Yer Çekimli Aşklar, Gülşen Abi, Çılgın Aşıklar, Şaşkın Gelin, Yağmur Beklerken, Talaz, İlk Aşk, Ada, Zengin Mutfağı dizi ve filmlerinde rol alan oyuncu son olarak Leke dizisinde rol alacaktır.

Almış olduğu ödüller:

14.Orhan Arıburnu Ödülleri (En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu)

- Sadri Alışık Ödülü (En İyi Kadın Oyuncu)

- Türkiye-Almanya Film Festivali (En İyi Kadın Oyuncu)

Kitapları:

- Bıçak Sırtı

- Saklı Safkan

- Çocuk Oyuncağı Değil

- İyiler Yalnız Gezer

- Yıkık Aşklar Diyar

- Çatlak Zamanlar

- Yoldan Çıkmış Öyküler

Rol aldığı bazı oyunlar

- Cahide Sonku Müzikali

- Altı Kişi Yazarını Arıyor

- Buruk Ezgi

- Derin Bir Soluk Al

- Üç Kadın Bir Çapkın

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi