Erkan Kolçak Kösendil Kimdir?

Erkan Koçak Kösendil kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte detaylar...

Erkan Kolçak Kösendil Kimdir?

ERKAN KOLÇAK KÖSENDİL KİMDİR?

Erkan Kolçak Köstendil, 16 Ocak 1983 tarihinde Bursa' da dünyaya gelmiştir.

Bursa Atatürk Lisesi'nden mezun olan Kösendil, lise yıllarında futbolculuk yapmış ve  Bursaspor'da da oynamıştır. Futbol kariyerinden vazgeçerek tiyatroya yönelmiştir. Yükseköğrenimini Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümünde tamamlamıştır.

KARİYERİ:

Tiyatro çalışmalarına Tuncay Özinel Tiyatrosu’nda başlayan oyuncu, AuT ve Karşı Cinsle Tanışma Sanatı isimli oyunlarda farklı karakterleri canlandırmıştır. Televizonda ilk defa, 2005 yılında Kurtlar Vadisi Pusu dizisinin üçüncü sezonudaki "galerici" rolünü canlandırmış; sinemaya ise ilk defa Güz Sancısı (2008) filminde "nümayişçi" rolü ile adım atmıştır.

2009 yılında "Facebook dizisi" olarak bilinen Mukadderat adlı diziyi hem yazmış hem de yönetmiştir. Aynı yıl M.A.T adlı polisiye dizinde "Emre" karakterine hayat vermiştir. Senaryosunu yazıp yönettiği Vakit adlı kısa film, 2010 yılında gerçekleşen Sinepark 4. Kısa Film Festivali'nde, Eskişehir Kral Midas Kısa Film Festivali'nde, 47. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde ödüller almıştır.

2009-2010 yılları arasında Sakarya Fırat dizisinde canlandırdığı "Er Mahmut Karakum" karakteri ile tanınmaya başlayan sanatçı; ardından Torbacının Esrarı, Babalar ve Evlatlar, Merhamet ve One Night in İstanbul gibi yapımlarda yer aldı. Ulan İstanbul adlı dizideki "Karlos" karakteri ile ününe ün katmıştır.

2014'te Yağmur: Kıyamet Çiçeği isimli sinema filminde "Şenol" karakterini ve İtirazım Var'da "Süpermen" karakterini canlandırmıştır. 2015'te "Güven" canlandırdığı Kara Bela filminden sonra Muhteşem Yüzyıl adlı tarihi dizide "Şahin Giray Han" karakterini oynamıştır. Onur Ünlü'nün 2017 yapımı Put Şeylere filminde rol almıştır. 2017’te başlayan ay yapım’ın „Çukur“ dizisinde ‘Vartolu Sadettin’ karakterini canlandırmaktadır.

Orta metraj film olan Torbacının Esrarı adlı filmin senaryosunu yazarak çekimlerini Amsterdam ve İstanbul'da gerçekleştirmiştir. 4 kısa filmlik projesinin ilik ayağı olan senaryosunu yazıp yönettiği Suma adlı filmi ile 2018'de Los Angeles Film Ödülleri'nde komedi dalında mansiyon kazanmıştır.

ROL ALDIĞI TİYATRO OYUNLARI:

Kalp Düğümü, AuT, Karşı Cinsle Tanışma Sanatı 

ROL ALDIĞI DİZİLER:

Kurtlar Vadisi, Sakarya Fırat, Babalar ve Evlatlar, Merhamet, Ulan İstanbul, Muhteşem Yüzyıl: Kösem, Familya, Bir Deli Sevda, Çukur    

ROL ALDIĞI SİNEMA FİLMLERİ:

Güz Sancısı, M.A.T, Mukadderat, İtirazım Var, Yağmur: Kıyamet Çiçeği, Yok Artık!, Kara Bela, Görünen Adam, Babam, Put Şeylere, Müslüm, Sibel, Türk İşi Dondurma 

ÖZEL HAYATI:

2018 yılında Cansu Tosun ile dünyaevine girmiştir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Biyografi