Emre Kaya kimdir?

Başarılı sanatçı Emre Kaya kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte Emre Kaya hakkında en merak edilenler haberimizde...

Emre Kaya kimdir?

Seslendirdiği parçalarla kısa sürede çıkış yakalayan Emre Kaya kimdir? İşte hakkındaki detaylar...

EMRE KAYA KİMDİR?

Emre Kaya,15 Aralık 1985 tarihinde  İzmir'de dünyaya gelmiştir.

Kaya, 3 yaşında cura çalmaya başlayarak müzikle tanışmıştır. Müzik ile doğduğunu düşünen ve müziği mesleği haline getiren Emre Kaya, girdiği tüm müzik yarışmalarında kazandığı başarıların ardından söz ve beste çalışmalarına başlamıştır. Yaklaşık 14 yıldır Türk müzik sektörüne hizmet veren Emre Kaya, dilden dile dolaşan ve milyonların dinlediği şarkılarının yanı sıra başarılı bir müzisyen olarak bağlama, keman, gitar ve klarnet enstrümanlarını çalmaktadır.

Genç şarkıcı, yazdığı şarkılarını Murat Dalkılıç, Bengü, Zeynep Dizdar, Yıldız Tilbe, Niran Ünsal gibi popüler yorumcuların seslendirmesinin ve bu şarkıların listelerde zirveyi görmesi üzerine ismini Türkiye’nin yeni nesilde en çok tercih edilen bestecilerinin arasına girmeyi başarmıştır. Kaya, birçok projede müzik direktörü olarak da başarılı projelere imza atmıştır.

2009 yılında “Yılın En İyi Bestecisi” ödülüne layık görüldükten sonra kariyerine yorumculuğu da ekleyerek ilk projesini hazırlamıştır. “Böyle Gitmez” isimli ilk albümünü yayımlayan genç müzisyen kendi sesinden de şarkılarının gördüğü ilgi üzerine başarısını yorumculuğu ile arttırmıştır.

Arka arkaya çıkardığı “Toz” isimli teklisi ve “Teşekkür Ederim” albümüyle şarkıları listelerde zirveyi gören, dijital mecralarda rekorlar kıran, radyoların en çok çaldığı şarkıcı olan Emre Kaya, bu başarısıyla Türkiye’nin en prestijli ödüllerinden Altın Kelebek’ de “En İyi Çıkış Yapan Sanatçı” ödülünün de sahibi olmuştur.

2014 yılın son aylarında çıkardığı son albümü “Apayrı” ile birlikte sektörün önderlerinden Doğan Music Company (DMC) ile yapım şirketi olarak çalışmaya başlamıştır. DMC’den yayımlanan ilk, kariyerinin ise III. albümü “Apayrı” da yer alan tüm şarkılara imza atan Emre Kaya, apayrı ile radyolarda en çok çalan erkek sanatçı ödülünü alırken bu albümle birlikte yılın en iyi popçu ödüllerinin de sahibi olmuştur.

Albümleri: Aşifte, Beni Al, Böyle Gitmez, Toz, Teşekkür Ederim, Apayrı, Yapboz, Esaret, Dın Dın, Aşk Diye Soludum

Almış olduğu ödüller:

- Yılın En İyi Bestesi / Sana Güvenmiyorum (RTÜK Ödülleri)

- En İyi Çıkış Yapan Solist (40.Altın Kelebek Ödülleri)

- En Çok Çalan / İstek Alan Şarkı /Apayrı (İstanbul Fm 20.Altın Ödülleri)

- Yılın En İyi Pop Erkek Sanatçısı (OKUSEV Ödülleri)

- Yılın En İyi Pop Erkek Sanatçısı (KKTC Cypaparazzi Ödülleri)

- En İyi Besteci (İstanbul Gelişim Üniversitesi Medya Ödülleri)

- Yılın En İyi Pop Erkek Sanatçısı (29.Uluslararası Tüketici Güvenliği Zirvesi Ödülleri)

- Yılın En İyi Erkek Pop Şarkıcısı (Cumhuriyet Okulları Ödülleri)

- En İyi Erkek Pop Şarkıcısı (Evol's Angels Dergisi Ödülleri)

Emre Kaya fotoğrafları:

Emre Kaya kimdir? 

Emre Kaya kimdir? 

Emre Kaya kimdir? 

Emre Kaya kimdir? 

Emre Kaya kimdir? 

Emre Kaya kimdir? 

Emre Kaya kimdir?

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Biyografi