Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Arda Ermut kimdir?

Arda Ermut, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı oldu. Ermut vatandaşlar tarafından günün merak edilen ismi oldu. Peki Arda Ermut kimdir, kaç yaşındadır? İşte hakkındaki detaylar

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Arda Ermut kimdir?

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanlığı görevine Arda Ermut getirildi. Ermut kısa sürede internette en çok araınılan isimlerden biri oldu. Arda Ermut kimdir, kaç yaşındadır? İşte hakkındaki detaylar

Arda Ermut kimdir?

Daha önce Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı olarak görev yapmakta olan Arda Ermut 1980 yılında dünyaya gelmiştir. 2015 yılından itibaren  Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanlığı görevini üstlenmekteydi. Eğitim hayatını 2004 yılında Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun olarak tamamlayan Arda Ermut 2005 yılında Başbakanlık İstanbul Ofisi'nde Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri olarak göreve başladı.

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Arda Ermut kimdir?

2007 yılında ise  T.C. Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı’nın kurulmasıyla burada asistan proje direktörü olarak görev yapmaya başladı. Daha sonra da sırayla proje direktörü, baş proje direktörü ve başkan danışmanı oldu. Ortadoğu ve Güneydoğu Asya bölgelerinden Türkiye’ye yatırım çekilmesine yönelik projeleri ve muhtelif destek süreçlerini yöneten Ermut  2011 yılında ajans bünyesinde kamu-özel sektör daire başkanlığına atandı ve aynı zamanda başkan yardımcısı olarak ajansı temsil etmeye başladı.2015'te ise ajansın başkanlığına yükseldi.

Arda Ermut aynı zamanda 2015 yılı itibarıyla 130 ülkeden 170 ulusal ve bölgesel yatırım destek ajansını kapsayan çatı kuruluş olan Dünya Yatırım Ajansları Birliği’nin de (WAIPA) Başkanlığını yürütmeye başladı. Ermut ayrıca, Viyana Ekonomik Forumu, Türkiye Basketbol Federasyonu ve SunExpress Havayolu şirketinde yönetim kurulu üyesi olarak görev yapıyor..

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Arda Ermut kimdir?

Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı hakkında

Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı, ülkenin ekonomik kalkınmasında gereksinim duyulan yatırımların artırılması için Türkiye’de yatırım yapılmasını özendirmeye yönelik çalışmalar yapmak amacıyla 2006 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kurulmuştu. Kurulduğu günden bu yana birçok uluslararası yatırımın Türkiye’ye kazandırılmasında önemli rol oynayan kurum, yeni dönemde Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi olarak yatırımcılara destek vermeye ve Türkiye’nin yatırım ortamını uluslararası mecralarda tanıtmaya devam edecek. Uluslararası düzeydeki yatırım ortamı tanıtım faaliyetleri kapsamında ilgili kurum ve kuruluşlar arasında koordinasyon sağlamak, iş birliği yapmak ve Türkiye'de yatırımların artırılmasına katkı sağlayacak her türlü bilgi ve veriyi oluşturmak da yine Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi’nin görevleri arasında yer alıyor. Merkezi Ankara’da olan kurumun, İstanbul ofisinin yanı sıra yatırım potansiyeli yüksek olan 13 ülkede temsilciliği bulunuyor. Kurum, İngilizcenin yanı sıra Almanca, Arapça, Çince, Fransızca, İtalyanca ve Rusça gibi birçok dilde hizmet verebilen dinamik bir kadroya sahip.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Biyografi