Cem Yılmaz Kimdir?

Cem Yılmaz kimdir? Nerelidir? Kaç yaşındadır? İşte detaylar...

Cem Yılmaz Kimdir?

CEM YILMAZ KİMDİR?

23 Nisan 1973 tarihinde İstanbul'da dünyaya gelmiştir. Aslen Gürün, Sivaslıdır.

EĞİTİMİ:

İlköğrenimini Mehmet Âkif İlkokulu’nda tamamlamıştır. Ortaokulda Bahçelievler Kâzım Karabekir Ortaokulu'nu, sonrasında da Etiler Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi ve Boğaziçi Üniversitesi Turizm ve Otel Yönetimi bölümünü bitirmiştir.

KARİYERİ:

Karikatüre olan ilgisi ve yeteneği sayesinde üniversite yıllarında Leman isimli mizah dergisinde çalışmaya başlamıştır. İlk gösterisini dergide çalıştığı yıllarda, Leman Kültür Merkezi'nde gerçekleştirmiştir. Sonrasında Beşiktaş Kültür Merkezi’nde sahne almaya başlamış ve burada düzenlediği gösteriler ile adını duyurmayı başararak günümüze kadar toplamda 4.000'den fazla kez sahneye çıkmıştır.

1998'de Her Şey Çok Güzel Olacak isimli filmle sinema sektörüne adım atmıştır. İçlerinde Türk Sineması’nın en sevilen filmleri arasına girmiş olan G.O.R.A., A.R.O.G, Hokkabaz ve Yahşi Batı gibi yapımların da bulunduğu on filmde rol almış ve üç filmde seslendirme sanatçısı olarak çalışmıştır.

Sinema alanındaki çalışmalarının yanı sıra sahne gösterilerini de devam ettirmiş; her biri kapalı gişe oynayan dört ayrı stand up gösterisi gerçekleştirmiş, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası işbirliği ile özel konserler kapsamında orkestraya iki kez şeflik yapmış ve üniversite ziyaretlerinin birleşiminden oluşan bir DVD çıkarmıştır.

Kariyeri boyunca birçok markanın reklam yüzü olan Yılmaz, aralarında Panasonic, Opet, Türk Telekom, Türkiye İş Bankası, Doritos gibi büyük markaların yer aldığı firmalar için başarılı reklam kampanyalarına imza atmıştır. Karikatürlerinin yer aldığı bir kitap ve üç filminin senaryolarının kitaplaştırılmış hâli de okurların yoğun ilgisini çekmiştir.

“Sadri Alışık Ödülleri En İyi Erkek Oyuncu Ödülü”, “4. Yeşilçam Ödülleri En İyi Erkek Oyuncu Ödülü” ve “Brussels Uluslararası Bağımsız Film Festivali En İyi Erkek Oyuncu Ödülü” gibi ödüllerin de dahil olduğu çeşitli ödüllere layık görülmüştür.

2014'te StandartCY adlı gösterisiyle sonbaharda Amerika turnesine çıkmıştır. Yer aldığı film Deli Aşk, 10 Mart 2017 tarihinde vizyona girmiştir.

GÖSTERİLERİ:

2014    STANDartCY    Cem Yılmaz'ın ilk olarak Amerika turnesiyle, 4 Ekim 2014 tarihinde New Jersey'de sergilediği stand-up gösterisidir.

2011    CM101MMXI Fundamentals    Cem Yılmaz'ın stand-up gösterisi CM101MMXI Fundamentals'ın sinema gösterimi 2013 yılında çıkmıştır. 2011'de CM101MMXI Fundamentals gösterisi gerçekleşmiştir.

2010    CMYLMZ Soru & Cevap    Üniversitelerde yapılan söyleşi.

2007    CMYLMZ    Cem Yılmaz'ın stand-up gösterisi CMYLMZ, 2007 yılında gerçekleşmiş, 2008'de sinema gösterimi çıkmıştır.

1999    Bir Tat Bir Doku    Cem Yılmaz'ın stand-up gösterisi Bir Tat Bir Doku, 1999 yılında gerçekleşmiş, 2001'de sinema gösterimi çıkmıştır.

1999    Milenyum    2000 yılına geçerken, yeni bir milenyum için 1999'da yapılan gösteri.

YER ALDIĞI FİLMLER:

Karakomik Filmler 2 Arada,  Arif v 216, Deli Aşk,  Zootropolis: Hayvanlar Şehri, İftarlık Gazoz,  Ali Baba ve 7 Cüceler, Son Umut,  Pek Yakında, CM101MMXI Fundamentals, Magnifica Presenza,  Sonra Ağlayacağım, Arabalar 2, Zefir, Av Mevsimi, Yahşi Batı, Arthur: Maltazar'ın İntikamı, A.R.O.G, Arı Filmi,  Hokkabaz, Organize İşler, G.O.R.A.,  Vizontele, Her Şey Çok Güzel Olacak   

ÖZEL HAYATI:

10 Mart 2012'de Ahu Yağtu ile evlenip 31 Aralık 2013'te resmen boşanmış olan sanatçının, bu evliliğinden Kemal adında bir oğlu vardır.

Ünlü komedyen, geçmişte; Cansu Dere, Özge Sabuncu, Selin Toktay, Sema Şimşek, Demet Şener, Deniz Barut, Lal Dedeoğlu, Merve Çağıran, Ebru Şallı, Ayşe Hatun Önal, Deniz Akkaya gibi isimlerle aşk yaşamıştır. Yılmaz, şimdi Defen Samyeli ile birliktedir.

ÖDÜLLERİ:

21. Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu (Komedi) (İftarlık Gazoz)

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi