Birce Akalay kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır?

Başarılı oyuncu, Birce Akalay kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır?

Birce Akalay kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır?

BİRCE AKALAY KİMDİR?

19 Haziran 1984 yılında İstanbul'da dünyaya gelen güzel oyuncu, Pera Güzel Sanatlar Lisesi tiyatro bölümünün ardından girdiği İstanbul Üniversitesi Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji bölümünden mezun olmuştur. Ayrıca Haliç Üniversitesi Konservatuvar bölümünden de mezun olmuştur.

2004 yılında Türkiye Güzellik yarışmasında 3. olan Birce Akalay, ardından katıldığı Avrupa Güzellik Yarışması'nda yarı finale yükselme başarısı göstermiştir. Star TV ve TV8'de spor programları sunmuştur.

Asi, Kader, Senin Uğruna, Alayına İsyan, Kış Masalı, Yer Gök Aşk, Şefkat Tepe, Böyle Bitmesin, Ben Onu Çok Sevdim, Küçük Ağa, Evli ve Öfkeli, Hayat Bazen Tatlıdır, Siyah Beyaz Aşk dizilerinde rol alan oyuncu son olarak, Ağlama Anne dizisinde 'Alev Fırıncıoğlu' karakterine hayat vermektedir.

Alev Fırıncıoğlu karakteri hakkında: "Zeynep'in öz annesi, Damla'nın ablası. Adnan'ın geçmişte tek gecelik ilişki yaşadığı kadındır Alev. Sarhoş olduğu geceyle yaptığı tek hatayla tüm hayatını karartmıştır. Muhafazakar ailesine bunun hesabını veremeyeceği için bebeğini aldırmaya karar vermiş, ancak beceremeyince bebeğini kaldığı yurtta gizlice doğurmuş ve ölüme terk etmiştir. Bebek son anda kurtarılmış, Alev ise hapse atılmıştır. O gün ailesiyle olan tüm bağları kopmuştur. Ancak aradan yıllar geçtikten sonra Alev çok pişman olmuş, aslında hayatta kızından başka kimsesi olmadığını anlamış ve bugün Damla'nın karşısına çıkıp, kızını geri istiyordur."

Rol adığı sinema filmleri: Son Ders: Aşk ve Üniversite, Nefes: Vatan Sağolsun, Sizi Seviyorum, Deliormanlı

Rol aldığı reklam filmleri: Jhonson & Jhonson, Orkid, Algida

Sunduğu TV programları:

- Şampiyonlar Ligi Finali (Star TV)

- Şampiyonlar Ligi Özel (Star TV)

- Spor Gecesi (Star TV)

- 8. Etap (TV8)

- Sinema Dünyası

- Benimle Söyle

Birce Akalay kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? Birce Akalay biyografisi 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi