Bahar Öztan Kimdir?

Bahar Öztan kimdir? Nerelidir? Kaç yaşındadır? İşte detaylar...

Bahar Öztan Kimdir?

BAHAR ÖZTAN KİMDİR?

Bahar Öztan, 11 Ağustos 1952 tarihinde İskenderun'da dünyaya gelmiştir. Öztan, İstanbul'da büyümüştür.

Elidor Reklamıyla ilk kez ekranlarda gördüğümüz sanatçı, sayısız reklam filminde yer almıştır. Reklam filmlerinden sonra halkın dilinde Gamzeli Güzel olarak tanınmaya başlamıştır. Dönemin ilgi gören fotoromanlarında da büyük beğeni toplamıştır. Bunlardan bazıları, Çarli'nin Melekleri ve Barış Manço ile birlikte yer aldığı fotoromanlardır. Herkesin beğenisini kazanan Bahar Öztan'ın film yapımcıları tarafından dikkat çekmiştir. Kısa süre sonra, Şaşkın Milyoner filmiyle sinema hayatına başlayan Bahar Öztan, Yeşilçam'ın Gamzeli Güzeli lakaplı en önemli oyuncularından biri olmuştur. Sürekli sahne teklifi almaya başlayan sanatçı, 1987 yılında ilk kez İzmir Fuarı'nda Bülent Ersoy'la halk konserlerinde ve Seda Sayan'la çalışmaya başlamıştır. O günden itibaren, yurtiçi & yurtdışı sahne çalışmalarını sürdürmüştür.

1991 yılında Bodrum Yalıkavak butik oteli Spring Otel'i işletmeye başlamıştır. 1999'da Bodrum'da bir Prens Prenses isimli bir anaokulu açmıştır. 2001 yılında Amerika'ya gitmiştir. Uzun bir süre Amerika & Bodrum'da yaşayan ünlü oyuncu, 2007 yılında tekrar İstanbul'a yerleşme kararı almıştır. En son 2007 yılında Koliba Film'in çektiği, Aşk Kapıyı Çalınca ve ayrıca Erler Film'in çektiği Görgüsüzler dizilerinde yer almıştır. Bir yandan oyunculuğa devam etmek üzere görüşmelere başlarken, diğer yandan da çok sevdiği müzik için uzun yıllardır ses eğitimi almaya devam etmektedir. Uzun yıllar sonra ilk defa 2011 yılında yönetmenliğini fortuna Zafer'in yaptığı NutriFin reklam filmiyle ekrana geri dönmüştür. 

Rol aldığı yapımlar: Görgüsüzler, Aşk Kapıyı Çalınca, Yalvarış, Günbatımı, Kiralık Anne, Sonsuz Kaçış, Sabahın İlk Işıkları, Serseri Aşıklar, Yarın Bir Başka Gündür, Hedef, Serçeler Göç Etmez, Kıbrıs’ta Vuruşanlar, Sapık Kadın, Severek Öldüler, Gençlik Yılları, Vahşiler, Umutların Ötesi, Babamız Eğleniyor, Kaderim, Mazideki Kadın, Sevdan Öldürdü Beni, Ağlama, Ava Giden Avlanır, Hasretim, Manyak, Namus Sözü, Mahkûm, Bu Ne Sevgi, Melek Yüzlüm, Bin Defa Ölürüm, Domdom Kurşunu, Fakir Milyoner, Kaplanlar, Son Darbe, Kanun Adamı, Mahkûm, Darbe, Ortadirek Şaban, Deli Fişek, Futboliye, Bedel, Dostlar Sağolsun, Aptal Kahraman, Gül Ağacı, İkimiz de Sevdik, Yıldızlar da Kayar, Küçük Ağa, Ağlayan Gülmedi mi?, Bizim Mahalle, Dört Yanım Cehennem, Sevenler Ölmez, Doktor Civanım, Kırmızı Kelebek, Çırılçıplak, Kanlı Nigar, Aşk Dediğin Laftır, Sönmüş Ocak, Şaşkın Milyoner

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Biyografi