Azra Kohen kimdir?

Fi, Çi ve Pi kitaplarının yazarı Azra Kohen, kitaplarının dizisi ile alakalı yaptığı yorumla gündeme oturdu. Peki Azra Kohen kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? Azra Kohen'in kitapları...

Azra Kohen kimdir?

Başarılı yazar Azra Kohen son zamanlarda Fi dizisi ile ilgili yorumlarıyla gündeme oturdu. Peki Azra Kohen kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte hakkında detaylar...

AZRA KOHEN KİMDİR?

Azra "Akilah" Kohen, "Azra Sarızeybek" ismiyle 1979 yılında İzmir'de dünyaya gelmiştir. İlk kitabı olan "Fi" Akilah takma ismi ile yayımlandıktan sonra, ikinci ve üçüncü kitabı "Çi" ile "Pi" asıl ismi "Azra Kohen" adıyla yayımlanmıştır.

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'nin Radyo, Televizyon ve Sinema bölümünden mezun olmuştur. Ardından eğitim hayatına Kanada'da Ottawa Üniversitesi'nde devam etmiştir. Eğitime bakış açısını bir röportajında, "Bu dünyaya öğrenmek için geldik" sözleriyle ifade etmiştir. Kohen, İngilizce ve İtalyanca bilmektedir.  Organik tarıma, evrenin matematiğine ve bir yaratıcının olduğuna inanan Kohen'in, bilinen bir politik görüşü yoktur. 

Yazdığı üçleme hikâye dizisi "Fi", "Çi" ve "Pi" kısa sürede ilgi gördükten sonra "Fi" ismi ile bir internet dizisi hâlinde uyarlanmıştır. Aralık 2017'de yazar Azra Kohen, Radyo Trafik Marmara'da katıldığı Yazarın Dilinden isimli radyo programında Gör Beni ve Dinle Beni isimli iki yeni kitabı kaleme almaya başladığını açıklamıştır.  Ayrıca aynı ay içerisinde Fi dizisinin yapım sürecinde başından geçenleri anlatan bir kitabı kaleme alacağını duyurmuştur.

Özel Hayatı: 2001 yılında Sadok Kohen ile dünyaevine girmiştir. Çiftin 2009 yılında oğlu dünyaya gelmiştir.

Almış olduğu ödüller: Elele Avon Yılın Yazarı Ödülü (2018)

Eserleri: Fi, Çi, Pi, Aeden, Gör Beni

Azra Kohen kimdir?

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Biyografi