AK Parti Sivas Belediye Başkan Adayı Hilmi Bilgin kimdir?

AK Parti'nin Sivas için Hilmi Bilgin'i aday gösterdi. Hilmi Bilgin Kimdir, kaç yaşındadır, nerelidir ve neler yapmıştır? İşte detaylar

AK Parti Sivas Belediye Başkan Adayı Hilmi Bilgin kimdir?

Gelecek seçimler öncesinde partilerin adayları netleşiyor. AK Parti'nin Sivas Belediye Başkanı olarak Hilmi Bilgin aday gösterildi. Peki Hilmi Bilgin kimdir, kaç yaşındadır, nerelidir? İşte hakkındaki detaylar

HİLMİ BİLGİN KİMDİR?

Sivas Kangal Alacahan'da 26 Mayıs 1972'de dünyaya gelen Bilgin'in baba adı Fuzuli, anne adı Sultan'dır.Avukat olan Bilgin Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. SSK Sivas İl Müdürlüğünde kurum avukatı olarak görev yaptı. Memuriyetten istifa ederek serbest avukat olarak çalıştı.

Sivas Barosu Disiplin ve Yönetim Kurulları Üyeliği, Sivas Baro Başkanlığı görevlerinde bulundu. Çeşitli sivil toplum örgütlerinde resmi ve fahri görevler üstlendi.24. Dönemde Sivas Milletvekili seçildi. Anayasa Komisyonu Üyeliği yaptı.Orta düzeyde İngilizce bilen Bilgin, evlidir.

HİLMİ BİLGİN KİMDİR?

AK PARTİ TEŞKİLAT BAŞKANI OLARAK ÇALIŞTI

Bilgin, öğrencilik ve iş hayatı boyunca çeşitli sivil toplum örgütleri, vakıf ve derneklerde görev aldı. Sivas Belediye Başkan Adayı, Sivas Barosu Yönetim Kurulu ve Disiplin Kurulu Üyeliği ve Sivas Barosu Başkanlığı görevlerini yürüttü. Ak Parti Sivas İl Teşkilatında Seçim İşleri Başkanı ve Teşkilat Başkanı olarak siyasi çalışmalarda bulundu.

SİVAS MİLLETVEKİLİ ADAYI OLDU

24. Dönem Sivas Milletvekili olarak görev yapan Bilgin, bu süre içerisinde Anayasa Komisyonu Üyeliği görevlerini yürüttü. Şuan Genel Merkez Seçim İşleri Başkan Yardımcısı görevine devam eden siyasetçi, 25. dönemde tekrar Sivas Milletvekili adayı oldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Biyografi