Acun Ilıcalı kimdir?

Başarılı televizyoncu Acun Ilıcalı kimdir? Acun Ilıcalı'nın fotoğrafları ve hakkında tüm merak edilenler...

Acun Ilıcalı kimdir?

Acun Ilıcalı kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? Nasıl bu kadar başarılı oldu? İşte hikayesi....

ACUN ILICALI KİMDİR?

Ali Acun Ilıcalı, 29 Mayıs 1969 tarihinde Edirne'de doğan Ilıcalı aslen Erzurumludur. Ilıcalı annesini ve babasını trafik kazasında kaybetmiştir. 

En büyük tutkum oyun oynamak, oynatmak, eğlenmek ve eğlendirmektir çünkü hayat bir oyun sahasıdır mottosuyla yaşayan Ilıcalı, adrenalin ve hız tutkusu ile de bilinmektedir. Ayrıca diğer hobileri arasında yarış tekneleri, spor arabalar ve motosikletler yer almaktadır. Dünyanın yükselen trendleri arasında yer alan e-spor ile de yakından ilgilenmektedir. İleri derecede futbol ve basketbol tutkunu olan Ilıcalı, Fenerbahçe taraftarıdır.

lkokulu Edirne'de bitirdikten sonra, orta öğrenimini İstanbul Kadıköy Anadolu Lisesi'nde tamamlamıştır. Yüksek öğrenimine İstanbul Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği bölümünde başlayan Ilıcalı, öğrenim hayatını yarıda bırakarak iş hayatına adım atmıştır.

Ilıcalı, 22 yaşında medya sektörüne ilk adımını atmış ve Show TV'de spor muhabiri olarak çalışmaya başlamıştır. Uzun yıllar muhabir olarak çalıştıktan sonra, 2004 yılında kendi prodüksiyon şirketi Acun Medya'yı kurarak kısa sürede Türkiye'nin en büyük prodüksiyon şirketlerinden biri haline getirmiştir. İlk kez 2008 yılında Türkiye'nin vergi rekortmenleri listesinde yer almıştır.

Acun Ilıcalı kimdir?

KARİYER HAYATI:

Acun Ilıcalı medya kariyerine 1990'lı yıllarda spor muhabirliği yaparak başlamıştır. 2002 yılında Türkiye'nin en çok izlenen televizyon kanalları için programlar ve içerik üretmiştir.

Kendisinin hazırlayıp sunduğu gezi-eğlence programı Acun Firarda ile 100'den fazla ülke gezerek büyük bir başarı yakalamıştır. Ulaştığı yüksek izlenme oranları ile de ülkenin en popüler isimlerinden birisi olmuştur.

2004 yılında kendi yapım şirketi Acun Medya'yı kuran Ilıcalı; Var mısın Yok musun?, Fear Factor, Survivor, Yetenek Sizsiniz, O Ses, Yok Böyle Dans, Rising Star ve Ninja Warrior gibi dünyaca ünlü birçok formatın haklarını satın alarak Türk izleyicisine uyarlamış ve en çok izlenen televizyon kanallarının prime time kuşaklarında yayınlamıştır.

Acun Ilıcalı kimdir?

Acun Medya, 2013 yılında TV8 kanalını bünyesine dahil etmiştir.  Acun Medya prodüksiyonlarıyla TV8, %1'lik izlenme oranından, Türkiye'nin en çok izlenen TV kanalları arasına girrmiştir. Daha sonra Türkiye'nin en büyük medya kuruluşlarından biri olan Doğuş Yayın Grubu ile de ortaklığa imza atmıştır.

2016 yılında TV8,5 adlı eğlence ve spor kanalını da hayata geçirmiş ve kısa sürede kanalı ülkenin en çok izlenen tematik kanalları arasına taşımıştır.

Ilıcalı'nın medya sektöründeki ilk uluslararası girişimi 2016 yılında Yunanistan'da gerçekleştirdiği projelerle başlamıştır. Acun Medya, Yunanistan'da O Ses, Survivor, Yetenek Sizsiniz ve İşte Benim Stilim gibi birçok programın prodüksiyonunu yapmıştır. Skai TV'de yayınlanan programlar %70 civarında izlenme oranlarına ulaşarak Yunan televizyon tarihinde rekor kırmıştır.

Yunanistan'da elde edilen başarılar neticesinde Acun Medya, dünyadaki bir ilki gerçekleştirerek spor ve realityi bir araya getiren bir format geliştirmiştir. Yepyeni bir yarışma programı olan Exathlon; A.B.D., Meksika, Romanya, Kolombiya, Brezilya ve Macaristan gibi birçok ülkede yayınlanmıştır. Günümüzde, Exathlon yayınlandığı her ülkede en çok izlenen programlar arasındadır. Exathlon'un yayınlandığı ülkelerde başarılı olmasıyla birlikte Ilıcalı, Meksika'nın en büyük medya grubunun sahibi Ricardo Salina ile ortak olarak ülkenin en çok izlenen TV kanallarından Azteca Uno'nun gündüz ve akşam kuşakları için üç yıl boyunca içerik üretimi konusunda anlaşma sağlamıştır.

Acun Medya bugün, geliştirdiği kendi formatları ve haklarını satın aldığı dünyaca ünlü programlarla dünyanın dört kıtasında, 10'dan fazla ülkede onlarca prodüksiyon gerçekleştirmektedir.

Özel Hayatı: Üç evlilik gerçekleştiren Ilıcalı'nın bu evliliklerden dört kızı bulunmaktadır. 1989 yılında Seda Başbuğ ile evlenmiş, bu evlilikten Banu adında bir kızı dünyaya gelmiştir. Kızının doğumundan on ay sonra anne ve babasını bir trafik kazasında kaybeden Ilıcalı, 1993 yılında ilk eşinden boşanmıştır.

2003 yılında Zeynep Yılmaz ile evlenen Ilıcalı'nın bu evlilikten Leyla ve Yasemin adında iki kızı daha olmuştur. İkinci eşinden 2016 yılında boşandıktan sonra 2017 yılında Şeyma Subaşı ile evlenen Ilıcalı'nın bu evliliğinden Melisa adında bir kızı bulunmaktadır.

Rol aldığı sinema filmleri: Sinyora Enrica ile İtalyan Olmak, Yol Arkadaşım, Benim Adım Osssman    

Acun Ilıcalı kimdir?

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Biyografi