Abdullah Tivnikli hayatını kaybetti! Abdullah Tivnikli kimdir, nerelidir?

İşadamı Eksim Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Türk Telekom'un yönetim kurulu üyesi Abdullah Tivnikli 59 yaşında hayatını kaybetti. Bir süredir tedavi gören Tivnikli hastanede vefat etti. Peki Abdullah Tivnikli kimdir, nerelidir, ne iş yapmaktaydı?

Abdullah Tivnikli hayatını kaybetti! Abdullah Tivnikli kimdir, nerelidir?

Ünlü işadamı Abdullah Tivnikli hayatını kaybetti. Bir süredir hastanede tedavi gören 59 yaşındaki Tivnikli hayata gözlerini yumdu. Ünlü işadamının vefat etmesi üzerine tanımayanlar Abdullah Tivnikli kimdir, nerelidir, ne iş yapmaktaydı gibi sorular merak konusu oldu. İşte detaylar

Abdullah Tivnikli kimdir?

Eksim Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı,Türk Telekom'un yönetim kurulu ve icra komitesi üyesi Abdullah Tivnikli 1959 yılında Erzurum'da dünyaya geldi. Üniversite eğitimini 1981'de İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden mezun olarak tamamladıktan sonra aynı üniversitede İşletme yüksek lisansını yaptı. Daha sonra akademik çalışmalar gerçekleştirmek için İngiltere'ye gitti ve  katılım bankacılığı modeline yönelik eğitimler aldı. Abdullah Tivnikli 1983'te aldığı bir davet üzerine katılım bankacılığının hukuki altyapısının hazırlanmasında görev yapmak üzere ülkesine döndü ve Albaraka Türk'ün kuruluş sürecinde yer aldı. 

Abdullah Tivnikli hayatını kaybetti! Abdullah Tivnikli kimdir, nerelidir?

1986 yılında ise Eksim aile şirketi kuruldu ve enerji yatırımlarıyla büyüdü. Önemli yatırımlar gerçekleştiren şirket Tivnikli liderliğinde gelişti. Abdullah Tivnikli, 1988'de Kuveyt Türk Katılım Bankası Yönetim Kurulu Üyesi, 2001'de aynı bankada Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı ve 2005'te Türk Telekomünikasyon AŞ Yönetim Kurulu Üyesi görevlerini yürüttü.

Bu görevlerin ardından vakıf faaliyetlerine yönelen işadamı Kuvey Türk'ten 2015 yılında ayrıldı. Bu süreçten sonra bir çok okul, yurt, cami, aşevi gibi hayır işlerine imza attı. 4 çocuk babası olan Tivnikli  Tivnikli, İstanbul Araştırma ve Eğitim Vakfı ve SETA gibi birçok vakfın ve kuruluşun kurucuları arasında yer almasının yanı sıra, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi ve Bahreyn Krallığı Fahri Konsolosu olarak da görev yürüttü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi