Yeşil listedeki isim yakalandı!

İstanbul'da TEM polisi tarafından DHKP/C'ye düzenlenen operasyonda 8 kişi gözaltına alındı.

Yeşil listedeki isim yakalandı!

İstanbul'da dün gece TEM polisi tarafından terör örgütü DHKP/C’nin üst yöneticilerine yönelik olarak düzenlenen operasyonda yakalanıp gözaltına alınan 8 şahıstan birisi olan ve “Aranan teröristler” listesinde “Yeşil” kategoride bulunan Ümit İlter’in 1991 yılında 1 polisin şehit olduğu 8 polisin yaralandığı bombalı saldırıyı düzenleyen isim olduğu ortaya çıktı.İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan’ın bizzat yönettiği operasyonun son 30 yılda örgüte yönelik olarak indirilen en önemli darbe olduğu da öğrenildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri, Şişli Okmeydanı’ndaki İdil Kültür Merkezi’ne önceki gece operasyon düzenledi. Özel Harekat ekiplerinin desteğinde antiterör tümlerinin katılfığı operasyonda, İçişleri Bakanlığı’nca hazırlanan “Aranan Teröristler” listesinde  “Yeşil” kategoride yer alan Ümit İlter, DHK-C’nin sözde Türkiye sorumlusu Cafer Sadık Eroğlu, “Aranan Teröristler listesinde, Gri kategoride yer alan Emel Yeşilırmak ve İbrahim Gökçek ile “Silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek” suçundan aranan Sözde Halkın Hukuk Bürosu sorumlusu Barış Timtik, benzer suçlardan aranan sözde Halkın Mühendisler Mimarlar Sorumlusu Barış Yüksel saklandıkları sağır oda olarak adlandırılan  gizli bölmede yakalandı. Operasyonda ayrıca gizli bölmedekiler için gözcülük yaptığı belirlenen Betül V. ile Sultan G. İsimli örgüt mensuplsrıda yakalanıp gözaltına alındı.


ÇALIŞKAN BİZZAT YÖNETTİ

Gözaltına alınan şüpheliler Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürülüp sorguya alınırken,, İçişleri Bakanı Süleyman Soylunun ilk açıklamasını yaptığı operasyonla ilgili olarak detaylı ilk açıklama  İstanbul Valiliği tarafından yapıldı. Terör örgütü DHKP/C’ye yönelik son 30 yılın en önemli operasyonu olduğu belirtilen operasyonu İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan’ın bizzat yönettiği öğrenildi. Geceyi uykusuz geçiren Çalışkan ve ekibinin gerçekleştirdiği operasyon için güvenlik önlemlerinin de üst düzeyde tutulduğu belirtildi. Çatışma riskine karşı bir çok önlem alınırken, operasyona katılacak personel de özenle belirlendi. Daha önceki operasyonlarda, güçlendirilmiş çelik kapılarla karşılaşıldığı için oksijen kaynakları ve kesici aletler de olay yerine götürüldü. İtfaiyeden de tedbir amaçlı destek istendi.

Gece saat 03.00 sıralarında İdil Kültür Merkezi’ne girerek arama yapan ekipler, slogan atan iki kadını gözaltına aldı. Yapılan ön aramalarda adreste başka kimse bulunamadı. Bunun üzerine içerideki detaylı aramalarda gizli bir bölme fark edildi. Binanın üst katındaki zeminde yer alan küçük bir delikten girilen bölme belirlendi. Bölmeye giren polis terör örgütü DHKP-C’nin aranan isimlerini tek tek bölmeden çıkarılarak gözaltına aldı.

28 YIL ÖNCEKİ ÇİFTE SALDIRININ FAİLİ

Yakalanan şüphelilerden Ümit İlter’in 29 Ocak 1991’de İzmir Alsancak’ta ABD Konsolosluğu’na ve Çay Mahallesi Polis Karakolu’na bombalı saldırı düzenlediği belirtildi. Saldırılarda 1 polis şehit olurken 8 polis yaralandı. Terör örgütünün en önemli isimlerinden olduğu belirtilen Ümit İlter’in 1991 yılının Nisan Ayı’nda DEV-SOL’a yönelik düzenlenen operasyonlarda yaralı olarak yakalanıp ardından cezaevinde cezasını çekerken afla cezaevinden çıktığı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Şehirler