Jandarma'dan operasyon! 2 isim yakalandı

İstanbul'da PKK propagandası yapmaktan takibe alınan 2 şüpheli Esenyurt'ta yakalandı.

Jandarma'dan operasyon! 2 isim yakalandı

İstanbul’da terör örgütü PKK propagandası yapmaktan takibe alınan 2 şüpheli Esenyurt'ta yakalandı. Operasyonda eczanelerde satılan ve yaygın olarak kullanılan 302 bin 122 adet efedrin, psödoefedrin ve parasetamol içerikli ilaç ele geçirildi. Uyuşturucu kullanıcılarının son dönemlerdeki yoğun tercihi haline gelen metamfetamin üretmek için ilaçları yasa dışı yollardan temin edip İstanbul'a getirdiği belirlenen 2 PKK propagandacısı tutuklandı.

İstanbul İl Jandarma ekipleri, Jandarma Genel Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığıyla ile koordineli çalışmalar yapıldı. Terör örgütü PKK propagandası yapmaktan ve uyuşturucu ticareti ve üretiminden çok sayıda suç kayıtları olduğu belirlenen H.İ.Ç  ve M.K. isimli 2 kişi takibe aldı. Yasa dışı yollardan temin ettikleri çok sayıda ilacı, çeşitli yollarla Esenyurt'ta bulunan 2 ayrı adrese getirip depoladıkları ve ilaçların etken maddesini kullanarak uyuşturucu madde imal edecekleri bilgisine ulaştı.

Edinilen bilgi üzerine jandarma ekipleri, şüphelilerin değişik zamanlarda ikamet ettikleri ve geçiş güzergahı olarak kullandıkları bölgelerde, yasa dışı temin edilen ilaçları koliler halinde depo olarak kullandıkları adreslere araçlarıyla taşıdıklarını tespit etti.

Jandarma ekipleri geçtiğimiz hafta belirlenen adreslere eş zamanlı baskın düzenledi. Adreslerde yapılan aramalarda eczanelerde ağrı kesici ve ateş düşürücü olarak satılan ve yaygın olarak kullanılan 302 bin 122 adet efedrin, psödoefedrin ve parasetamol içeren ilaç ele geçirdi.

Gözaltına alınan 2 PKK propagandacısı halkın sağlığı için kullanılacak ilaçların içeriğinde bulunan etken maddeyi bir takım kimyasallarla ayrıştırarak uyuşturucu madde Metamfetamin üretecekleri tespit edildi.

Uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma ve sağlama ile terör örgütü propagandası yapmaktan çok sayıda suç kayıtları bulunan H.İ.Ç. ve M.K. isimli şahıslar işlemlerinin ardından sevk edildikleri mahkemece tutuklandı. Bağlantılı oldukları kişilerle ilgili de çalışmalar devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Şehirler