Hakkari şehidi, arkadaşının intikamı için kalmış

Hakkari Şemdinli'de şehit olan 6 asker ve 2 korucudan sözleşmeli piyade er 26 yaşındaki Sercan Kara'nın acı haberi, Isparta'nın Gelendost İlçesi'ndeki ailesine verildi.

Hakkari şehidi, arkadaşının intikamı için kalmış

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Ortaklar bölgesinde, bölücü terör örgütü mensuplarının yoğun sis ve kötü hava koşullarından faydalanarak gerçekleştirmeye çalıştığı saldırıda 6 asker ve 2 güvenlik korucusu şehit oldu. Şehitlerden sözleşmeli piyade er Sercan Kara'nın Gelendost'a bağlı Yenice Köyü'nde oturan ailesine haber verildi. Yalvaç Kaymakamı ve Gelendost Kaymakam vekili Aytekin Yılmaz ve beraberindeki heyet şehidin baba evine gelerek, baba Menderes ile anne Dilek Kara'ya acı haberi verdi.

Şehidin baba evi önüne taziye alanı kurulurken, yakınları, arkadaşları, köylülerle çevre ilçelerden gelenler eve akın etti. Sağlık ekipleri de evin önünde beklemeye başladı. Şehit Sercan Kara'nın ailenin 3 erkek çocuğundan ortancası olduğu belirtildi. Bekar olan şehidin 15 gün önce izin için ailesinin yanına geldiği kaydedildi.

Hakkari şehidi, arkadaşının intikamı için kalmış

ARKADAŞININ İNTİKAMI İÇİN HAKKARİ'DE KALMIŞ

Şemdinli'de şehit olan 6 asker ve 2 korucudan sözleşmeli piyade er Sercan Kara'nın, yaklaşık 4 yıldır Hakkari bölgesinde görev yaptığı belirtildi. Bir süre önce Sercan Kara'nın da bulunduğu konvoya saldırı düzenlendiği ve Konyalı 1 arkadaşının şehit olduğu aktarılırken, bu olay sonrası izne ayrılan Sercan Kara'nın memleketi Gelendost'a bağlı Yenice Köyü'ne geldiği belirtildi. Tayini İzmir'e çıkan Sercan Kara'nın "Arkadaşımın intikamını almadan başka bir yere gitmem" diyerek Hakkari'ye dönmek istediği ve izninin yarısında görev yerine döndüğü kaydedildi.

"ÖYLE ÇOK YAĞMUR YAĞIYOR Kİ"

Şehit Sercan Kara'nın en son dün akşam ağabeyi Sinan Kara ile telefonda görüştüğü ve "Buraya öyle çok yağmur yağıyor ki 1 metre ilerimi göremiyorum. Komutanlar istirahate çekti. Yarın sabah tekrar içtimaya çıkacağım" dediği kaydedildi.

"BIRAKACAĞIM BU İŞİ"

Şehit Sercan Kara'nın bir süre önce amcasının kızının eşine, "Ağabey ocak ayında bırakacağım bu işi, alacağım 50-60 koyun işime bakacağım" dediği, şehit olması durumunda ise kardeşlerinin rahat edeceğini söylediği belirtildi.

Hakkari şehidi, arkadaşının intikamı için kalmış
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Şehirler