Zorunlu eğitimde 4+4+4 sistemi değişiyor mu? Bakan Tekin’den yeni açıklama

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 4+4+4 eğitim sistemine yönelik raporun hazırlandığını belirterek, “Raporu Kabine’de Cumhurbaşkanımızın onayına sunacağız” dedi.
Zorunlu eğitimde 4+4+4 sistemi değişiyor mu? Bakan Tekin’den yeni açıklama

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, zorunlu eğitimdeki 4+4+4 sisteminin değişip değişmeyeceğine ilişkin soruya yanıt verdi. Tekin, “Şu anda bir raporumuzu oluşturduk. Bunu Kabine Toplantısı'nda Sayın Cumhurbaşkanımızın da onayına sunacağız” ifadelerini kullandı.

Bakan Tekin, Kanal 7'de katıldığı Başkent Kulisi programında eğitim gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu ve soruları yanıtladı. Eğitim-öğretim süreçlerinde yapılan düzenlemeleri sahadan gelen geri bildirimlerle belirlediklerini söyleyen Tekin, “Ziyaret ettiğimiz il ve ilçelerde öğretmenlerle istişare ederek karar alıyoruz. Eğitimde kalıcı ve doğru adımlar atmanın yolu sahayı dinlemekten geçiyor” dedi.

Bakanlık olarak sahada olmaya devam edeceklerini vurgulayan Tekin, yeni eğitim dönemine ilişkin değerlendirmelerde de bulundu. Türkiye genelinde 110 bin civarında okul binası bulunduğunu hatırlatan Tekin, bu kadar geniş bir yapı içinde bazı aksaklıkların yaşanmasının doğal olduğunu belirtti.

Herhangi bir sorun Bakanlığa ulaştığında anında müdahale ettiklerini ifade eden Tekin, “Spesifik birkaç aksaklık dışında herhangi bir problem yaşanmadan eğitim-öğretim dönemini başlattık. Tüm öğretmenlerimize ve idarecilerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir