Yılmaz Özdil'e suç duyurusu

Irkçılığa ve Milliyetçiliğe DurDe Platformu üyesi yaklaşık 10 kişi sabah saatlerinde Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı'nın önünde toplandı.Özdil’in 10 Ekim tahrili yazısında Suriyeli mültecilere yönelik ırkçılık yaptığını savunan grup üyeleri adına açı

Yılmaz Özdil'e suç duyurusu

Irkçılığa ve Milliyetçiliğe DurDe Platformu üyesi yaklaşık 10 kişi sabah saatlerinde Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı'nın önünde toplandı.

Özdil’in 10 Ekim tahrili yazısında Suriyeli mültecilere yönelik ırkçılık yaptığını savunan grup üyeleri adına açıklama yapan Gonca Şahin, Yılmaz Özdil'in söz konusu yazısını okudu.
Özdil'in asgari ücretle köle gibi çalıştırılan, dilenen Suriyelilerden haberi olmadığı ifade edilen açıklamada, “Türkiye'ye ulaşan insanların birçoğu yaşadıkları büyük travmaların psikolojik etkilerini taşımaktadır. Durum böyleyken Özdil, yazısında bu insanları hedef göstermekte, bundan önceki değişik şehirlerde cinayetlere de dahil olmak üzere sığınmacı ve mültecilere karşı gerçekleşen nefret suçlarını teşvik etmektedir. Özdil ve Suriyelilerin yaşamını tehlikeye atan tüm diğer ırkçıların cezalandırılmasını talep ediyoruz" denildi.

Yapılan basın açıklamasının ardından grup adliyeye girip, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na dilekçe sunarak Yılmaz Özdil hakkında "hakaret, suç işlemeye tahrik, halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama, ayrımcılık" gibi suçlardan dava açılmasını talep etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler