Yılbaşı ağacı nasıl süslenir

Yılbaşına haftalar kala caddelere ve evlere kırmızı rengin hakim olduğu, yılbaşının aklımıza ilk getirdiği yılbaşı ağacı ve onu süslediğimiz rengarenk birbirinden farklı güzel süsler oldu.

Yılbaşı ağacı nasıl süslenir

Yılbaşına haftalar kala caddelere ve evlere kırmızı rengin hakim olduğu, yılbaşının aklımıza ilk getirdiği yılbaşı ağacı ve onu süslediğimiz rengarenk birbirinden farklı güzel süsler oldu. Çoğu ailede çocuklar başta olmak üzere bu heyecan başladı bile. Birbirinden farklı yanıp sönen ışıklar, simli toplar, spreyden yapılan yapay kar, noel baba ve geyikleri çam ağacının olmazsa olmazlarından. Kış ayının en güzel tatili olan yılbaşında aileler sıcak evlerinde, dostları ile birlikte bu güzel ve heyecanlı günü kutlamak için sabırsızlanıyor...

Ağacı yerleştirin

Yılbaşı ağacınız ufak boyutlarda bir çam ağacı ise, ilk olarak onu geniş bir saksının içine oturtarak sabitleyin.

Aksesuarlar

Ağacınızın ışıl ışıl yanması için, ışıkları birbirinden bağımsız dalların arasında gelişi güzel bir biçimde dolayın. Böylece ağaca derinlik hissi katarsınız. Renkli toplar ve kar taneleri gibi aksesuarları yerleştirirken önce kırmızı, sarı gibi ana renkleri asın. Bu tarz canlı renkler ağaca ritim ekler. Sonrasında onların açık tonlarını yerleştirerek yumuşak bir geçiş sağlayın.

El yapımı

Hazır aksesuarları yerleştirdikten sonra, el yapımı olan kendi yaratıcılığınız ürünleri veya küçük yeğeninizin okulda yaptığı süsü de ekleyebilirsiniz. Ağacınızı süslerken yaptığınız her işlemden sonra nasıl göründüğüne bakıp boşlukları tespit edin. Boyut kazandırmak için ağacın sadece dış dallarına değil, iç dallarına da aksesuar asın.

Kırılacaklar

Çocukların veya evcil hayvanların ağaca çarpma ihtimalini göz önünde tutarak, cam gibi kırılabilecek süsleri ağacın en üst noktasına asmaya özen gösterin. Ağacın dikey hatlarını da vurgulayın. Bunun için uzun ve ince aksesuarları kullanabilirsiniz. Sarkan boncuklar veya zincirli süsler işinize yarayacaktır.

Işıkları söndürün

Dalların diplerindeki boşlukları kapatmak için hafif ve klipsli aksesuarları kullanabilirsiniz. Bazen takmadığınız küpeler ve bilezikler bile işe yarayabilir. Eğer dimmer gibi ışık ayarı yapabileceğimiz bir elektrik anahtarınız varsa, fotoğraf çekerken mutlaka ışığın miktarını kısın. Yoksa ağacınızın aydınlatması çok sıradan görünecektir.

Alternatif

Ağacınızdaki süsleri sökerken renklerine göre gruplayarak saklama kutusuna yerleştirin. Süsleri, ışık ile nem almayan ve sıkça kullanmadığınız bir köşede muhafaza edebilirsiniz. Çam ağacı yeşil, her yer kırmızı olacak diye bir kural yok. Sizin renginiz neyse, o renge boyanmış kuru dallara süslerinizi asıp ışıkla süsleyebilirsiniz. Her şey sizin hayal gücünüze kalmış.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem