İçişleri Bakanlığı duyurdu: Araç içi multimedya cihazı cezaları iptal edildi

İçişleri Bakanlığı, araç içi multimedya ve görüntü cihazlarına yönelik uygulanan cezaların durdurulduğunu duyurdu. 27 Şubat 2026’dan itibaren kesilen cezaların iptal edilmesine karar verildi.
İçişleri Bakanlığı duyurdu: Araç içi multimedya cihazı cezaları iptal edildi

İçişleri Bakanlığı, araç içi multimedya ve görüntü cihazlarına yönelik uygulanan cezalarla ilgili yeni bir karar aldığını açıkladı. Yapılan açıklamada, söz konusu düzenlemeye ilişkin yaptırımların geçici olarak durdurulduğu ve 27 Şubat 2026’dan itibaren kesilen cezaların iptal edildiği bildirildi.

Cezalar durduruldu

Bakanlıktan yapılan açıklamada, düzenlemeye ilişkin konunun taraflarının görüşleri alınarak yeni bir yönetmelik hazırlanacağı ifade edildi.

Açıklamada, “Düzenlemeye ilişkin konunun taraflarının da görüşleri alınarak trafik güvenliğini etkilemeyecek şekilde, kanunun trafikte seyreden tüm araçlar bakımından tutarlı, açık, hakkaniyetli ve yeknesak biçimde uygulanabilmesini teminen gerekli yönetmelik düzenlemesi yapılıncaya kadar, anılan hükme ilişkin yaptırımların uygulanması durdurulmuştur” denildi.

27 Şubat’tan itibaren kesilen cezalar iptal

İçişleri Bakanlığı ayrıca söz konusu tarihten sonra kesilen cezaların da iptal edileceğini duyurdu.

Açıklamada, “Bu kapsamda 27 Şubat 2026 tarihinden itibaren gerçekleşen cezai yaptırımların iptaline karar verilmiştir” ifadelerine yer verildi.

Yeni düzenleme hazırlanacak

Yetkililer, araç içi multimedya cihazlarına ilişkin uygulamanın trafik güvenliğini etkilemeyecek şekilde yeniden düzenleneceğini belirtti.

Hazırlanacak yeni yönetmelikle birlikte uygulamanın tüm araçlar için açık ve tutarlı bir şekilde uygulanmasının amaçlandığı ifade edildi.

Kaynak:Haber Bülteni

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan Trabzon Haber ve diğer kategorilerdeki haberlerdeki yorumlar onaylanmamaktadır.