"Yeni yargı paketini AYM'ye taşıyacağız"

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yeni Yargı Paketini Anayasa Mahkemesi'ne götüreceklerini söyledi. Üniversiteli gençlerle Ankara'da bir araya gelen Kemal Kılıçdaroğlu buluşmada, Yüksek Öğretim Kurumu'nun kaldırılması , yurtlar ve

"Yeni yargı paketini AYM'ye taşıyacağız"
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yeni Yargı Paketini Anayasa Mahkemesi'ne götüreceklerini söyledi.
 
Üniversiteli gençlerle Ankara'da bir araya gelen Kemal Kılıçdaroğlu buluşmada, Yüksek Öğretim Kurumu'nun kaldırılması , yurtlar ve kütüphanelerin artırılması,mezuniyet sonrası istihdam sorunu ile kampüs ve kent arasındaki ulaşım konuları gündeme geldi.
 
Üzerinde durulan bir başka konu da yeni yargı paketinde yer alan ve aramalarda makul şüphenin yeterli olacağına ilişkin madde idi.
 
Kılıçdaroğlu, "Bu konularda üniversite öğrencileri derin kaygılarımız var diyor. Biz de bu arkadaşlarımıza hak veriyoruz ama bu yasayı AYM'e taşıyacağımızı da arkadaşlarımıza aktarmak isterim" dedi.
 
Öğrencilerin sorunlarının çözümü için iktidara ve muhalefete çağrı yapan Kılıçdaroğlu,"Eğer bu sorunlar bizim ortak sorunlarımız diyorsanız siyaset üstü biraraya gelelim bu sorunları çözmek için parlamentodan yasa çıkaralım,hatta bu yasayı oy birliği ile çıkaralım gençlere karşı sorumluluğumuzu yerine getirelim" şeklinde konuştu.
 
Kılıçdaroğlu daha sonra partisinin Merkez Yönetim Kurulu toplantısına başkanlık etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem