'Yakılan her TOMA’nın yerine gerekirse 5 TOMA, 10 TOMA alınacak

Başbakan Ahmet Davutoğlu, IŞİD’in Kobani’ye yönelik saldırıları bahane edilerek Türkiye’de yapılan eylemlerin amacının 30 Mart ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde darbe yiyen vesayetçilerin perde gerisinde oldukları, 2015 seçimini ipotek altına alma çalışmas

'Yakılan her TOMA’nın yerine gerekirse 5 TOMA, 10 TOMA alınacak

Başbakan Ahmet Davutoğlu, IŞİD’in Kobani’ye yönelik saldırıları bahane edilerek Türkiye’de yapılan eylemlerin amacının 30 Mart ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde darbe yiyen vesayetçilerin perde gerisinde oldukları, 2015 seçimini ipotek altına alma çalışması olduğunu söyledi.

TBMM’de AK Parti Grup Toplantısı’na partililerin tezahüratları arasında gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu, grup toplantısını izlemeye gelen partilileri selamladı. Davutoğlu, grup kürsüsünde yaptığı konuşmada ilk grup toplantısını yaptığı günden bu yana geçen 44 günlük sürede yaşananlara değindi. TBMM’nin 24. dönem. 5. yasama yılının ilk grup toplantısında IŞİD’in Kobani’ye saldırması bahane edilerek Türkiye’de yapılan eylemlere değinen Başbakan Davutoğlu, IŞİD’in elinde bulunan 49 rehinenin kurtarılması ile Türkiye’de bayram havası yaşanırken provokatörlerin milletin sevincini kursağında bırakmaya çalıştığına dikkat çekti. Başbakan Davutoğlu, “Biz böyle bir bayramı yaşarken, bir takım kriz beklentileri ortadan kalkmış, Türkiye yeni programı açıklamış, halkın seçtiği Cumhurbaşkanı göreve başlamış, toplumda bir sükunet, olumlu bir hava oluşmuşken, ikinci bayramımız olan Kurban Bayramı’nın üçüncü gününden başlamak üzere bir takım provokatörler milletin sevincini kursaklarında bırakacak şekilde tam bir vandalizm, eşkıyalık ve terör faaliyetine girmiştir. Bunu biz ilk defa görmüyoruz. Geçen sene Mayıs ayında Türkiye üçüncü köprü, üçüncü havaalanı, İstanbul’da büyük projelere başlanmış, Türkiye Cumhuriyeti ilk defa IMF’ye borcunu sıfırlamış ve dış borç defterini kapatmışken birileri Gezi provokasyonunu başlatmıştı. 30 Eylül’de en kapsamlı demokratikleşme paketlerinden birisi açıklanıp, başörtülü milletvekillerimiz özgür bir şekilde parlamentoya girmenin onurunu yaşarken, 16 Aralık’ta AB ile Ankara’da vize muafiyet anlaşmasını imzalamışken, milletimiz tam da bir bayram yapılırken, 17 Aralık’ta bir başka tuzak kurdular. Birileri bu bayramları zehir etmeye çalışıyor, ahdimiz ve andımız olsun ki biz bu millete bayramları yaşatmaya devam edeceğiz” dedi.

“BİZ BU SINAVLARI ÇOK GÖRDÜK”

Cumhurbaşkanı seçilmiş, hükümet göreve başlamışken, rehinelerin kurtarılmasıyla birlikte bütün Türkiye bayram havası yaşarken provokatörlerin devreye girdiklerini ve bayramı zehir etmeye çalıştıklarını kaydeden Başbakan Davutoğlu, “Biz bu sınavları çok gördük. Bu sınavların karşısında direnmeyi de biliriz, o provokatörlere bunların hesabını da sormayı biliriz. Bu kez bahane Kobani bahanesi. Bu aslında 30 Mart seçimiyle, Cumhurbaşkanlığı seçimi ile darbe yemiş vesayetçilerin perde gerisinde oldukları 2015 seçimine ipotek altına alma çalışmasıdır. 2015 seçimlerine bu ülkeyi huzur içinde götürmeye kararlıyız” diye konuştu.

“NASIL BİR PLANLAMA YAPILDIĞINI HİSSETMİYOR MUYUZ?”

Kobani bahanesiyle 33 vatandaşın hayatını kaybettiğini, 2 polisin şehit olduğunu belirten Başbakan Davutoğlu, 531 sivil, 631 resmi aracın tahrip edildiğini, 214 okul olmak üzere bin 122 binanın yakıldığını, bunların arasında Kur’an kursları, müzeler ve kütüphaneler de bulunduğunu ifade etti. Davutoğlu, “Çıkıp televizyonlarda konuşanlar, ‘biz bunun şiddete dönüşmesini istememiştik, sadece gösteri yapın demiştik’ diyenler var. Biz bunu görmüyor muyuz, nasıl bir planlama yapıldığını hissetmiyor muyuz?” şeklinde konuştu.

“AK PARTİ’NİN HİÇBİR FERDİ HİÇBİR ŞANTAJ VE TEHDİTTEN KORKMAZ”

Kamu binaları, işyerleri ve AK Parti teşkilatlarının hedef alındığını kaydeden Davutoğlu, “Birincisi kamu binaları hedef alındı, haddini bilmezler Türkiye Cumhuriyeti’ne dönük ‘gerektiğinde biz kamuya, devlete saldırırız, size de örneğini gösteririz’ demeye çalıştılar. İşyerlerine saldırdılar. Kendilerine yakın olmadığını düşündükleri işyerlerine. Çözüm süreci ile bütün doğuya bir yatırım dalgası başlamıştır. Oradaki vatandaşlarımız kalkınmanın huzurunu görmeye başlamışlardı. İstihdam artmaya başlamıştı, rahatsız oldular. Biliyorlar ki, bu bölgeler ekonomik olarak kalkınırlarsa onların terör çığlıklarına cevap vermeyecektir. Üçüncü hedef ise il, ilçe belediye başkanlarımız, teşkilatlarımıza yönelik olarak sürdürülen saldırılar oldu. Yani AK Parti’yi hedef aldılar. Bununla da şu mesajı vermeye çalıştılar, ‘bu coğrafyada tek biz oluruz, başkasına izin vermeyiz.’ Birileri çekinebilirler, CHP oraya ancak izinle gidebilir, bayrak açmadan Hakkari mitingi yapmak gibi, MHP çekinebilir. Bilsinler ki AK Parti’nin hiçbir ferdi hiçbir şantaj ve tehditten korkmaz” ifadelerini kullandı.

“YAKILAN HER TOMA’NIN YERİNE GEREKİRSE 5 TOMA, 10 TOMA ALINACAK”

Bu olaylarla verilmek istenilen üç mesaja üç mesaj ile cevap veren Davutoğlu, “Kamu düzenine dönük olarak, ‘biz istediğimiz zaman kamu düzenini bozarız’ diyenlere mesajımız şudur, çözüm süreci kamu düzeninin alternatifi değildir, kamu düzeni kesinlikle teminat altına alınacaktır. Hiç kimse hukuk devletinde hukuk sorulamaz değildir, hiçbir süreç işlenen suçu örtmeye bahane olmaz. Tek tek bu vandalizmi yapanları hukukun önüne çıkartacağız. Bütün bu gelişmelerin Bakanlar Kurulu’nda derin analizini yaptık. Güvenlikle ilgili ne tedbirler alınması gerekiyorsa alınacak, ihtiyaçlar giderilecek. Yakılan her TOMA’nın yerine gerekirse 5 TOMA, 10 TOMA alınacak. Kamu binalarının daha iyileri yapılacak. Yangın yerinde gül yetiştireceğiz. Dün Bakanlar Kurulu’nda ayrıca alınması gereken tedbirleri gözden geçirdik. Daha önce güvenlik eksikliğinden şikayet edenler eminim ‘polis devletine mi dönüyoruz, otoriterleşiyor muyuz’ diye saldırmaya başlayacaklar. Bu ülkede demokrasinin de kamu düzeni vardır. Özgürlüğün ve güvenliğin de teminatı AK Parti iktidarıdır. Güvenliğimizden fedakarlık etmeden özgürlüğümüzü koruyacağız” dedi.  

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler