WikiLeaks sunucusu tutuklandı

 Tutuklama İsveç'in çıkardığı tutuklama emri üzerine gerçekleştirdi.  Assange'ın avukatı dün müvekkilinin İngiliz polisine ifade vereceğini açıklamıştı. ABD Dışişleri Bakanlığı'na ait binlerce gizli yazışmayı yayımladıktan sonra dünyanın gündemine oturan

WikiLeaks sunucusu tutuklandı

 Tutuklama İsveç'in çıkardığı tutuklama emri üzerine gerçekleştirdi.  Assange'ın avukatı dün müvekkilinin İngiliz polisine ifade vereceğini açıklamıştı.

ABD Dışişleri Bakanlığı'na ait binlerce gizli yazışmayı yayımladıktan sonra dünyanın gündemine oturan Assange'ın nerede olduğu bilinmiyor. Belgelerin yayımlanmasının ardından hem Assange'ın hem de Wikileaks'in üzerindeki baskı giderek artıyordu

İsveç mahkemesi, Assange hakkında tutuklama emri çıkarmıştı. Karar, dün İngiltere'ye iletildi.

Assange'in nerede olduğu bilinmese de İngiltere'nin güney doğusunda saklanmakta olduğu tahmin ediliyor.

Bazı uzmanlar, Assange'in yakalanması ardından 24 saat içinde bir yerel mahkemede yargılanıp, İsveç'e iade edileceğini belirtiyor.

Wikileaks dün ayrıca bir İsviçre bankasının Assange'in savunma masraflarının karşılanscağı bağış hesabını da dondurduğunu ve ayrıca şahsi hesabında bulunan 31,000 euroya el koyduğunu açıkladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler