Ve Putin Türkiye'de

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı Esenboğa Havalimanı'nda resmi törenle karşılandı. Özel uçağı ile saat 13.08'de Ankara'ya gelen Putin ve beraberindeki heyeti, Esenboğa Havalimanında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı

Ve Putin Türkiye'de
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı Esenboğa Havalimanı'nda resmi törenle karşılandı. Özel uçağı ile saat 13.08'de Ankara'ya gelen Putin ve beraberindeki heyeti, Esenboğa Havalimanında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Dışişleri Bakanlığı yetkilileri ile Rusya Büyükelçiliği yetkilileri karşıladı.
 
Uçaktan indikten sonra tören kıtasını selamlayan Putin, Şeref Salonu'na girmeden aprona getirilen özel aracına binerek, konvoyu ile havalimanından ayrıldı. 
 
Üst düzey güvenlik önlemleri 
 
Putin'in Ankara'ya gelişi öncesinde, Esenboğa Havalimanı girişinde araçlar kontrol edilerek içeri alındı.  Büyükşeref Salonu çıkışında ve apronda iki ülke bayrakları göndere çekildi. Havaalanında, Şeref Salonu binasının çatısında keskin nişancılar görev alırken, ambulanslar da hazır bulundu.
 
Öte yandan konvoyun geçeceği yol güzergahlarında üst düzey güvenlik tedbirleri alındı. 
 
Doğalgaza indirim gelebilir mi?
 
Rusya devlet başkanı Putin'in kritik Türkiye ziyaretinin önemli gündem maddelerinden biri de doğalgaz indirimi... Ekonomi Bakanı Zeybekci geçtiğimiz gün, petrol fiyatlarındaki düşüşün doğalgaza yansımasının kaçınılmaz olduğunu ve fiyatlarda bir iyileşme beklediklerini söylemişti.
 
Zeybekci, Putin'in ziyaretinde gündem maddeleri arasında doğalgazın da yer aldığını, Türkiye'ye doğalgaz temininde Rusya'nın ağırlığının artmasıyla bir fiyat avantajının oluşabileceğini bildirmiş ve petrol fiyatlarındaki düşüşün zaman içerisinde doğalgaz fiyatlarına yansımasının olacağını ifade etmişti.
 
Putin'in temasları 
 
Ankara'da ilk olarak Anıtkabir'i ziyaret eden Putin için Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda karşılama töreni düzenlenecek. Törenin ardından, Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan baş başa görüşecek.
 
Daha sonra, Erdoğan ile Putin'in eş başkanlığında, Türkiye Cumhuriyeti-Rusya Federasyonu Üst Düzey İşbirliği Konseyinin (ÜDİK) 5. Toplantısı gerçekleştirilecek. İki ülkeden ilgili bakanların da katılacağı ÜDİK toplantısında, ikili ilişkiler, kapsamlı şekilde ele alınacak, ayrıca iki ülkeyi ilgilendiren temel bölgesel ve uluslararası meseleler hakkında görüş alışverişinde bulunulacak.
 
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Putin ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda başbaşa görüşecek. Ardından heyetler arası görüşme yapılacak. 
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin onuruna akşam yemeği verecek. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler