Uçak Biletlerine İndirim Geliyor

Yakıt fiyatlarındaki yüzde 10’luk düşüş 1 saatlik uçuşta maliyetleri koltuk başına 3 dolar azaltıyor. Atlasjet Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy, bu hesaptan yola çıkarak bilet fiyatında 9 dolar (yaklaşık 20 lira) indirime gideceklerini belir

Uçak Biletlerine İndirim Geliyor

Yakıt fiyatlarındaki yüzde 10’luk düşüş 1 saatlik uçuşta maliyetleri koltuk başına 3 dolar azaltıyor. Atlasjet Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy, bu hesaptan yola çıkarak bilet fiyatında 9 dolar (yaklaşık 20 lira) indirime gideceklerini belirtti.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın verilerine göre geçen yıl 150 milyon yolcu taşıyan havayollarının bilet fiyatında yaklaşık 1.3 milyar dolar (3 milyar lira) indirime gidilecek.

YOLCU SAYISI PATLAYACAK

Bilet fiyatlarındaki yüzde 10’luk düşüşün yolcu sayısını yüzde 5 artıracağını dile getiren Ersoy, bu indirimlerin orta vadede devam edeceğini de ifade etti. Bu oran da yolcu sayısının en az 22.5 milyon artacağını gösteriyor.

İNDİRİM BİR KAÇ AY İÇİNDE

Özel bir havayolu şirketi sahibi Ali Sabancı, “Petrol fiyatları hızla geriliyor. Ancak bunun uçak biletlerine yansıması birkaç ayı bulacaktır” dedi. CNBC-e’ye konuşan Sabancı, bunun gerekçesini ise şöyle açıkladı: “Nasıl petrol hızla yükseldiğinde fiyatlar bir anda yükselmiyorsa, düşüşlerin de yansıması biraz zaman alacaktır.”

HAMDİ TOPÇU NE DEMİŞTİ?

Petrol fiyatı 88 dolara gerilediğinde THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, düşüşün bilet fiyatlarına indirim olarak yansıyabileceğini söylemişti. Hamdi Topçu’nun bu sözlerinden sonra petrol fiyatı daha da düştü ve 80 dolar sınırına geldi. Aynı zamanda bu süre içinde dolar ve euro kurunda da hatırı sayılır bir yükseliş olmadı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem