Türkiye'de yıllık enflasyon rakamı ...

Temmuz ayı TÜFE oranı yüzde 0,31 artış yaşandı. Beklentiler yüzde 0,30-0,35 dilimindeydi. En fazla artış ulaştırma grubunda oldu. Yıllık enflasyon da yüzde 8,88'e yükseldi.Temmuz ayı enflasyon rakamları açıklandı. Açıklanan rakamlara göre Temmuz ayı TÜFE

Türkiye'de yıllık enflasyon rakamı ...

Temmuz ayı TÜFE oranı yüzde 0,31 artış yaşandı. Beklentiler yüzde 0,30-0,35 dilimindeydi. En fazla artış ulaştırma grubunda oldu. Yıllık enflasyon da yüzde 8,88'e yükseldi.

Temmuz ayı enflasyon rakamları açıklandı. Açıklanan rakamlara göre Temmuz ayı TÜFE oranı yüzde 0,31 artış yaşandı. Yıllık TÜFE yüzde 8,88'e yükseldi.

Uzmanlar Temmuz ayında yüzde 0,30-yüzde 0,35 arası enflasyon pranı bekliyordu. Bu oranlarla enflasyon beklentiler dahilinde gerçekleşti.

EN YÜKSEK ARTIŞ ULAŞTIRMA

Aylık en yüksek artış yüzde 2,28 ile ulaştırma grubunda gerçekleşti. Böylece petrol fiyatlarındaki artış ulaştırma grubunu da etkilemiş oldu.

Ana harcama grupları itibariyle 2013 yılı Temmuz ayında endekste yer alan gruplardan haberleşmede yüzde 0,94, eğitimde yüzde 0,81, lokanta ve

otellerde yüzde 0,58, sağlıkta yüzde 0,45 artış gerçekleşti.

 

Aylık en fazla düşüş gösteren grup yüzde 4,68 ile giyim ve ayakkabı oldu.

 

YILLIK ARTIŞTA ALKOLLÜ İÇECEKLER ZİRVEDE

Ana harcama grupları itibariyle 2013 yılı Temmuz ayında endekste yer alan gruplardan çeşitli mal ve hizmetlerde yüzde 0,33, alkollü içecekler ve tütünde yüzde 0,08 düşüş gerçekleşti.

Yıllık en yüksek artış yüzde 15,99 ile alkollü içecekler ve tütün grubunda gerçekleşti.

MERKEZ BANKASI TAHMİNLERİ REVİZE ETMİŞTİ

Merkez Bankası geçtiğimiz günlerde yıllık enflasyon beklentilerinde yukarı yönlü revize yapmıştı. Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı enflasyonun 2013 yılı sonunda yüzde 6,2 olarak tahmin ettiklerini söylerken enflasyon tahmini bant aralığını ise  yüzde 5,2 ve yüzde 7,2 olarak tahmin ettiklerini belirtti. Temmuz ayı Enflasyon Raporu'nda enflasyon tahmini bir önceki tahmine göre 0,9 puan yukarı çekilmişti.

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem