Türkiye'de Kobani gerginliği

Yurdun farklı noktalarında gece boyunca "Kobani" bahanesiyle yapılan eylemler vardı.MERSİNMersin’in Tarsus ilçesinde terör örgütü terör örgütü yandaşları kenti yangın yerine çevirirken, Tarsus’ta 4 ayrı nokta yürüyüşe geçen yaklaşık 5 bin öfkeli kalabalığ

Türkiye'de Kobani gerginliği

Yurdun farklı noktalarında gece boyunca "Kobani" bahanesiyle yapılan eylemler vardı.

MERSİN

Mersin’in Tarsus ilçesinde terör örgütü terör örgütü yandaşları kenti yangın yerine çevirirken, Tarsus’ta 4 ayrı nokta yürüyüşe geçen yaklaşık 5 bin öfkeli kalabalığı Belediye Başkanı Şevket Can, ikna edip sağduyuya davet edip, vatandaşların dağılmasını sağladı. Gösterilerin devam ettiği Fahrettinpaşa mahallesinde de 4 Çevik Kuvvet Polisi av tüfeğiyle yaralandı. Öfkeli kalabalığının önü kesen polis ekipleri, vatandaşları ikna etmek istedi. Konuşmanın ardından kalabalık dağıldı.

ŞIRNAK

Cizre’de gün boyu devam eden sessizlik karanlığın basması ile yerini olaylara bıraktı. Eylem yapan göstericiler polise silahla ateş açtı, özel harekât timleri göstericilerin dağılması için havaya ateş açtı. Yola barikat kurup polis araçlarına taş ve Molotof kokteylleri ile saldıran guruba özel harekat timleri gaz bombası ve plastik mermilerle müdahale etti.

MUŞ

Caddesi’nin Dede Parkı civarında eylem yapan göstericiler, akşam saatlerinde ise Yeşilce Mahallesi’nde eylemlerine devam etti. Burada bir marketi ve bir sağlık ocağını tahrip eden eylemciler, ateş yakara ve barikat kurarak sokağı da trafiğe kapattı.

ŞANLIURFA

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde IŞİD’in Kobane saldırılarını protesto eden bir grup, genç kentte havanın kararmasının ardından eylemlerine tekrar başladı. Grup sloganlar atarak,cadde üzerinde bulunan çöp konteynırlarını devirerek,duraklara zarar verdi.Olay yerine gelen polis ekiplerine taşlarla saldıran gruba,polis ekipleri tazyikli su ve gaz bombası ile müdahale etti. Çevik Kuvvet ekipleri akrep ve TOMA araçlarını kentin belirli noktalarına yönlendirirken müdahale sonrasında olay yerlerinden kaçan grup ara sokaklarına girerek kaçtı.

AYDIN

Aydın’ın Nazilli ilçesinde ikinci gününe giren IŞİD’in Kobani işgalini protesto eden gruba polis müdahale etti. Ateş yakarak, refüj taşlarıyla yolu kapatmaya çalışan gruba jet hızıyla karşılık veren Nazilli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, göstericileri kısa sürede etkisiz hale getirdi. Polis ekiplerinin büyümeden önlediği olay sonrası taşlı saldırıda bulunan grup, HDP’li yöneticiler ve Mahallenin önde gelenlerinin araya girmesi ile dağıtıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler