Türkiye'de karantina altında toplam kaç kişi var!

Bakandan açıklama! Karantina altında 15 bin 756 kişi var.

Türkiye'de karantina altında toplam kaç kişi var!

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türkiye'de Kovid-19 salgını nedeniyle yurt dışından dönen vatandaşların karantina sürecine ilişkin son durumu aktardı. Bakan Kasapoğlu, 51 ilde yer alan 78 yurtta 15 bin 756 vatandaşın 14 günlük karantina sürecini geçirdiğini ve bu süreçte devletin tüm kurumlarının koordineli bir şekilde çalıştığını belirtti. Toplamda 20 binin üzerinde kişinin karantina için bu yurtlarda ağırlandığını ifade eden Kasapoğlu, yurtların toplam 93 bin 145 kişi kapasitesine sahip olduğunu ve her bir kişinin ayrı odada kaldığını vurguladı.

Ayrıca, sağlık çalışanları için 43 ilde 66 yurdun hazırlandığını ve şu ana kadar 2 bin 369 sağlık çalışanına ev sahipliği yapıldığını açıkladı. Bakan Kasapoğlu, sağlık çalışanlarının konforu ve rahatı için tüm imkanların seferber edildiğini, bu yurtların 14 bin 381 odası ve 51 bin 205 kapasitesiyle hizmet verdiğini belirtti. Kasapoğlu, bu sürecin toplum olarak olumlu bir şekilde atlatılacağına olan inancını ifade ederek, çalışma arkadaşlarına ve sağlık personeline teşekkür etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem