Türkiye 'yolsuzluk' ta 61. sırada!

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Türkiye’nin Yolsuzluk Algılama Endeksinde 4.4 puanla 180 ülke arasında 61. sırada yer aldığını belirterek yolsuzlukla mücadele alanında önemli ilerlemelerin kaydedildiğini, bu ilerlemelerin yolsuzlukla ilg

Türkiye 'yolsuzluk' ta 61. sırada!

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Türkiye’nin Yolsuzluk Algılama Endeksinde 4.4 puanla 180 ülke arasında 61. sırada yer aldığını belirterek yolsuzlukla mücadele alanında önemli ilerlemelerin kaydedildiğini, bu ilerlemelerin yolsuzlukla ilgili değerlendirmeler yapan uluslar arası kuruluşların çalışmalarına da yansıdığını bildirdi.

-YOLSUZLUKTA 61. SIRADAYIZ-

Cemil Çiçek CHP İzmir Milletvekili Selçuk Ayhan’ın yolsuzlukla mücadelede gelinen durum konusundaki soru önergesini yanıtladı. Uluslar arası Saydamlık Örgütü tarafından yayınlanan Yolsuzluk Algılama Endeksini örnek gösteren Çiçek, şöyle dedi:

"Ülkemiz, Uluslar arası Saydamlık Örgütü tarafından yayınlanan Yolsuzluk Algılama Endeksinde 2003 yılında 3.1 puanla 133 ülke arasında 77. sırada yer alırken, 2009 yılında 4.4 puanla 180 ülke arasında 61. sıraya yükselmiştir."

-ÇİÇEK’TEN YOLSUZLUK UYARISI?

Katedilen mesafenin yolsuzlukla mücadelede siyasi kararlılık ve sahiplenmenin önemini gösterdiğine işaret eden Çiçek, "Ancak suç ve suçlunun dinamik ve değişken profili, yolsuzlukla mücadelede aynı dinamizm ve kararlılığın sürdürülmesi gerektiğine de işaret etmektedir" dedi.

-BAŞBAKAN’IN YANITLAMADIĞI SORU-

ANKA’ya konuşan CHP İzmir Milletvekili Selçuk Ayhan, Başbakan tarafından yanıtlanması için birer ay ara ile yolsuzluk konusunda iki ayrı soru önergesi verdiğini, ancak ilk sorduğu önergeye yanıt verilmediğini söyledi. Başbakan tarafından yanıtlanması için 2 Kasım 2010 tarihinde bir soru önergesi verdiğini belirten Ayhan, "Sekiz soru sordum. Sorduğum sorular arasında; ‘Hükümetleriniz döneminde bazı bakan, milletvekili, üst düzey partili yöneticilerinin ve yakınlarının yolsuzluk iddialarıyla gündeme geldiği bilinmektedir. Bu iddialarla ilgili yapılan inceleme veya açılan soruştur var mıdır?’ da vardı. Ancak söz konusu soru önergeme yanıt alamadım" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem