Türkiye İlk 10'a Girdi

ABD'deki Brown Üniversitesi'nin 198 ülkenin kamu kurumlarının internet hizmetlerini araştırdığı raporda Türkiye ilk 10'a girerek, Almanya, İsviçre, İtalya ve İspanya'yı geride bıraktı.Brown Üniversitesi'nin bu yıl yedincisini yaptığı uluslararası e-devlet

Türkiye İlk 10'a Girdi

ABD'deki Brown Üniversitesi'nin 198 ülkenin kamu kurumlarının internet hizmetlerini araştırdığı raporda Türkiye ilk 10'a girerek, Almanya, İsviçre, İtalya ve İspanya'yı geride bıraktı.

Brown Üniversitesi'nin bu yıl yedincisini yaptığı uluslararası e-devlet analizi raporu hazırlanırken 198 ülkenin, Haziran ve Temmuz aylarında bin 687 internet sitesi incelendi. Ardından hazırlanan raporda, geçen yılın birincisi Güney Kore bu yıl da ilk sırada yer alırken, Singapur ikinci, Tayvan üçüncü, ABD ise dördüncü sırada yer aldı.

Geçen yıl 27. sırada yer alan Türkiye bu yıl 19 basamak atlayarak Avustralya ile 8. sırayı paylaştı.

Raporda, pek çok ülkenin, internet üzerinden kamu hizmetlerinin verilmesi çalışmalarını geçen yıla göre artırdığı belirtilirken, bu yıl da Asya ülkelerinin uluslararası e-devlet kullanımı konusunda diğerlerine göre daha etkin olmayı sürdürdüğü kaydedildi.

Raporun ilk üç sırasına yerleşen Asya ülkelerini ise 5'inci sıradaki İngiltere, 6'ıncı sıradaki Kanada ve 7'nci sıradaki Portekiz izliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem