Türkiye bu gece uyumadı!

IŞİD’in Kobani sınırına dayanması üzerine başlayan eylemler dün gecede tüm şiddeti ile davam etti. Diyarbakır, Mardin, Van, Batman, Muş ve Siirt’te ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi.Bir çok ilde iki gündür şiddetlenerek artan eylemlere

Türkiye bu gece uyumadı!

IŞİD’in Kobani sınırına dayanması üzerine başlayan eylemler dün gecede tüm şiddeti ile davam etti. Diyarbakır, Mardin, Van, Batman, Muş ve Siirt’te ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Bir çok ilde iki gündür şiddetlenerek artan eylemlere polis ve asker müdahalede bulundu. Çok sayıda yaralının olduğu alınan bilgiler arasında.

MANİSA’DAKİ IŞİD KARŞITI GÖSTERİ YAPAN BİR GRUP EYLEMCİ ATATÜRK BÜSTÜNÜ KIRDI

Manisa’nın Şehzadeler ilçesindeki Vicdan Karaosmanoğlu İlkokuluna saldıran terör örgütü yandaşları okulun camlarını ve Atatürk büstünü kırdı

Şehir merkezine yürümek isteyen grup polisin uyarısı sonrası Nurlupınar Mahallesine geri dönerek HDP ilçe binası önünde bir basın açıklaması düzenledi.

Manisa’nın Şehzadeler ilçesi Nurlupınar Mahallesinde toplanan yüzlerce kişi yol kapatıp eylem yaptı. Nurlupınar mahallesinde çöp konteynerlerini deviren yüzü kapalı gençler yolları kapattı. HDP İl Başkanı Abdurrahman Aras önderliğinde yürüyen yüzlerce kişi Kazım Karabekir Mahallesi’nde bulunan BDP seçim bürosuna kadar slogan attı. Parti bürosu önünde konuşan HDP İl Başkanı Abdurraham Aras, "Burası Kobani’nin kalbidir. Kobani Kürt halkının nefesidir, onurudur, özgürlük hareketidir.” dedi.

Yapılan açıklamaların ardından yüzü kapalı gençler eylem yapmaya devam etti. Mahalleye halk otobüsleri giriş yapamazken güvenlik güçleri de mahalle girişlerinde yoğun güvenlik önlemi aldı.

İlerleyen saatlerde bir grup tarafından mahallede bulunan Vicdan Karaosmanoğlu İlkokuluna saldırı gerçekleşti. Okulun camlarını ve Atatürk Büstünü kıran saldırganlar olay yerinden uzaklaşırken, güvenlik güçleri okul çevresi ve mahalle girişlerinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Polisin sağduyulu davranması olayların daha da büyümesini engellerken HDP’nin çağrısı üzerine bazı dükkanların kepenk kapattığı ve bu eylemin devam edeceği öğrenildi.

DİYARBAKIR’DA GÖSTERİCİLER İŞYERİNİ ATEŞE VERDİ

Diyarbakır’da sokağa çıkma yasağının ilan edilmesine aldır etmeyen göstericiler bir işyerini ateşe verdiler.

Diyarbakır’ın en büyük markalarından biri olan ve Diyarbakır Ticaret Odası eski Başkanı Mehmet Kaya’nın da ortağı olduğu bir işyeri ateşe verilerek yakıldı.

Büyükşehir Belediyesi yanında bulunan işyerinde yaklaşık 100 kişi çalıştığı öğrenilirken geçtiğimiz yıl trilyonlar harcanarak özel olarak inşa edilen işyeri halen yanmaya devam ettiği bildirildi

YOLDAN GEÇEN ARACA MOLOTOF ATTILAR

Diyarbakır’da çıkan olaylarda bir grup gösterici, seyir halinde olan bir araca molotof attı. Araç bir anda alev topuna dönerken, yangının yakında bulunan benzin istasyonuna sıçramaması faciayı önledi.

Diyarbakır’da, IŞİD’in Kobane’ye yaptığı saldırıları protesto eden gruplar kentin çeşitli yerlerinde barikatlar kurarak caddeleri trafiğe kapattı. Diyarbakır-Şanlıurfa karayolunu da trafiğe kapatan grup, yoldan geçen bir araca molotofkokteyli attı. Bir anda alev topuna dönen araç sürücüsü olay yerinden kaçtı. Alev topuna dönen aracın bir benzin istasyonuna yakın olması yürekleri ağza getirdi. Alevlerin benzin istasyonuna ulaşmaması faciayı önledi.

Kentte sokağa çıkma yasağı olmasına rağmen bir çok yerde olaylar devam ederken, kentte okulların yarın tatil edildiği açıklandı.

DİYARBAKIR’DA ASKER ŞEHRE İNDİ

Diyarbakır’da dün gece itibariyle devam eden olaylar nedeniyle askeri birlikler şehre indi. Askeri birlikler Olası durumda müdahale etmek için hazır bekletiliyor.

Diyarbakır Valiliğinin saat 22:00’den itibaren sabah 07:00’a kadar sokağa çıkma yasağını ilan etmesiyle şehir merkezine askerli birlikler indi. Jandarma Özel Hareket (JÖH) timlerinden oluşan birlikler, Diyarbakır-Elazığ karayolu üzerinde güvenlik önlemi aldı. Şehir giriş ve çıkışlarını kontrol altına alan JÖH timlerinden oluşan birlikler şehirde herhangi bir olası durumda müdahale etmek için hazır bekliyor.

Bölgede gerginlik sürüyor.

İZMİR’DE BİR KİŞİ YARALANDI

İzmir’de, Suriye’nin Kobani kentinde Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) saldırılarını protestosunda bir kişi kafasından yaralandı.

Yurt genelinde devam eden Suriye’nin Kobani kentinde Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) saldırılarını protestosu İzmir’in çeşitli noktalarında da vardı. Bayraklı, Narlıdere, Menemen ve Bornova’daki göstericiler kısa süre polis ile çatıştı. Bornova İlçesi Doğanlar Mahallesi’ndeki göstericiler ile polis arasındaki çatışmada 38 yaşındaki Ekrem Kaçaroğlu, kafasından yaralandı. Ağır yaralı Kaçaroğlu, ambulans ile Ege Üniversitesi Hastkanesi’ne kaldırılırken tedavi altına alındı. Ekrem Kaçaroğlu’nun çekilecek tomografi sonucu, ne ile yaralandığı tespit edilecekken emniyet yetkilileri yaptığı açıklamada, olayla ilgili soruşturma açıldığını bildirdi. Halkların Demokratik Partisi İl Eş Başkanı Cavit Uğur ise twitter hesabından "Bornovada’ki eylemde 38 yaşındaki Ekrem Kaçaroğlu polis tarafından vurulmuştur. ağır yaralı" ve " Doğanlar’da vurulan Ekrem’in gerçek mermiyle vurulduğu kesinleşti. Mermi gözüne isabet etmiş. Ameliyata alındı. Durumu ağır" diye açıklama yaptı. Öte yandan şu ana kadar, Kadifekale Semti’ndeki bir kurumun bahçesinde bulunan direkteki Türk bayrağını indirmek isteyen 10 kişinin de aralarında bulunduğu, toplam 16 kişi gözaltına alındı.

GAZİANTEP ADETA SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ

Gaziantep’te korsan gösteri yapan bir grup D400 Karayolunu (İpek Yolu) trafiğe kapattı. Göstericiler belediyenin sosyal tesislerine saldırdı.

Akşam saatlerinde Düztepe ve Aydınlar mahallesinde sokağa çıkan bazı guruplar çöp konteynırlarını yola devirerek yasa dışı gösteri yaptı. Düztepe bölgesinde polisin müdahalesiyle grup ara sokaklara dağılırken, Aydınlar Mahallesinde göstericiler İpek Yolu üzerinde bulunan Mezarlı Kavşağı ile Çimento Kavşağını lastik yakarak trafiğe kapattı. Polis bölgeye yaklaşmazken, yol kavşaklarda trafiğe kapatıldı. Bu sırada göstericiler Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Spor Akademisi Sosyal tesislerine saldırdı. Sosyal tesislerin camlarını kıran göstericiler bölgeyi adeta savaş alanına çevirdi. Aydınlar Mahallesindeki olaylar devam ediyor.

İSTANBUL’DA EYLEMCİLER MARKETLERE ZARAR VERDİ

Esenyurt’ta Kobani’nin IŞİD tarafından işgal edilmesini protesto eden eylemciler iki marketin camlarını ve kepenklerini kırıp içeri girerek markete zarar verirken, bir kargo şirketine ait bir kamyoneti de yaktı.

IŞİD’in Kobani’ye girmesi bahane eden eylemciler, Esenyurt’ta iki farklı market zincirinin şubesini zarar verdi. Bir kargo şirketine ait kamyonu da kullanılmaz hale getirdi. Eylemciler, Esenyurt, Merkez Mahallesi 1167 sokakta bulunan 2 marketin camlarını ve duvarlarını kırarak içeri girdi. Markete giren eylemciler marketleri dağıttı. protestocular daha sonra bir kargo şirketine ait kamyonetini yakarak kayıplara karıştı. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

SİVEREK’TE KOBANİ GERGİNLİĞİ

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde IŞİD’in Kobani saldırılarını bahane ederek polise taşla saldıran gruba güvenlik güçleri müdahale etti.

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde IŞİD’in Kobani’deki saldırını protesto eden grup, çöp tenekeleriyle barikat kurarak yolları kapattı. Polise taşla saldıran göstericilere güvenlik güçleri biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Bazı bölgelerde polis ekiplerinin attığı gaz bombalarından dolayı etkilenen vatandaşlar için gelen ambulanslar güvenlik nedeniyle bölgeye giremedi. Eylemciler ara sokaklara kaçışırken, polis ekiplerinin çalışmaları sonucunda 11 kişi gözaltına alındı.

Polis ekiplerinin çalışmaları sonrasında karayolu tekrar trafiğe açıldı. İlçe genelinde gerginliğin devam ettiği öğrenildi.

MARMARİS’TE KOBANİ PROTESTOSU

Muğla’nın Marmaris İlçesinde 200 kişilik bir grup Atatürk heykelinin altında Kobani’ye destek amacıyla eylem yaptı. Basın açıklamasının ardından yürüyüş yapmak isteyen gruba polis izin vermedi.

Marmaris’te akşam saatlerinde Halkın Demokratik Partisi (HDP) ve sosyal medya aracılığıyla örgütlenen 200 kişilik grup, Atatürk Meydanı’nda toplanarak IŞİD’in Kobani’ye düzenlediği saldırıları kınamak için eylem yaptı. Polis, çıkabilecek olaylara karşı meydan etrafında çok sayıda polis gücüyle emniyet tedbiri aldı. Ellerinde Kürtçe,Türkçe ve İngilizce yazılı pankartlarla Atatürk heykeli önünde toplanan grup, "Her yer direniş, her yer Kobani", "Diren Kobani, yanındayız, Kobani IŞİD’e mezar olacak“ şeklinde slogan atarak basın açıklaması yaptı. Eylemi ilçede tatile gelen yabancı turistlerde meraklı gözlerle seyrederek eylemcilerden bilgi almaya çalıştılar. Grup daha sonra Uzunyalı sahiline doğru yürüyüşe geçmek istedi. Emniyet güçleri buna izin vermeyince kısa süreli tartışma yaşandı.Bunun üzerine yürüyüşten vazgeçen grup oturma eylemi yapmaya karar verdi. Yaklaşık 10 dakika oturma eylemi gerçekleştiren göstericiler olaysız bir şekilde dağıldı.

CİZRE’DE IŞİD PROTESTOSU GECEDE DEVAM ETTİ

Şırnak’ın Cizre İlçesinde Işid’in Kobani’ye yönelik saldırıları protestosu devam ediyor. İki günden bu yana hayatını durduğu kent merkezinde eylemler ilçenin geneline yayıldı.

Cizre’de Cudi,Sur,Nur,Yafes,Kale,Dağ Kapı ve Konak Mahallesinin ara sokaklarında toplandıktan sonra Uluslararası E-24 karayolu ve ilçedeki ana caddelere çıkan yüzleri maskeli guruplar yola barikatlar kurup yolu trafiğe kapattı.Eylemciler caddeden geçen araçlarda da kimlik kontrolü yaptı. Topyekun sokaklara çıkan Cizreliler, IŞİD’in saldırılarını tencere ve tavalara vurarak protesto etti.

İlçenin genelinde eylemler devam ederken,Kale Mahallesinde bulunan Ak Parti ilçe Binasına Molotof kokteylleri ile saldırmak isteyen yüzleri maskeli bir guruba Ak Partililer havaya ateş açarak göstericilere engel oldu.Öte yandan Kale,Dağkapı Mahalleleri ile Yafes Caddesinde izinsiz gösteri yapmak isteyen göstericilere tazyikli su ve gaz bombaları ile müdahale etti.Polisin müdahalesine göstericiler ses bombası,havai fişek ve Molotof kokteylleri ile saldırdı

ANTALYA’DA KOBANİ’YE DESTEK EYLEMİNE GECEDE DEVAM ETTİ

Antalya’da Kobani’ye destek için gündüz olaylı eylemin ardından gecede olaylar yaşandı. Eylemcilerin bulunduğu yerde düğün olması nedeniyle Polis eylemcilere müdahale etmekte güçlük çekti.

Kepez İlçesi Güneş Mahallesi Yeni Hal Kavşağı’nda akşam saat 21.00 sıralarında toplanan yaşları 10 ile 20 arasında değişen yaklaşık 300 kişilik grup, yollara barikat kurup polisi taşladı. Polis eylemcilerin bulunduğu yerde düğün olması nedeniyle gruba müdahale etmekte güçlük çekti. Polis kontrollü şekilde eylemcilere müdahale etti. Düğünün sona ermesiyle birlikte polis TOMA ve biber gazıyla guruba müdahale etti. Yaklaşık yarım saat müdahalenin ardından grup dağıldı. Müdahale sırasında bazı vatandaşları atılan taşlardan polis kurtardı. Vatandaşlar polisin yardımıyla bölgeden ayrıldı.

Öte yandan, akşam saatlerinde TOMA’lara su vermeye gelen bir itfaiye aracına göstericiler saldırdı. Şoför Murat Gökçimen sağ gözünden, er Alper Nuri Hapencigit de sol gözünden yaralandı. İki itfaiye eri 112 sağlık ekipleri tarafından hastaneye götürüldü. İki itfaiye erinin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

AYDIN’DA GÖSTERİCİLER, YOLDAN GEÇEN BİR ARACA ZARAR VERDİ

Ülke değişik illerinde olduğu gibi Aydın’da da Kobani’deki olayları protesto için göstericiler sokaklara döküldü. Aydın merkez, Nazilli ve Ortaklar’da meydana gelen olaylarda polisler yaralanırken göstericilerin saldırıları sonucu bazı araçlar zarar gördü.

Akşam saatlerinde Aydın Merkez Efeler Osman Yozgatlı Mahallesi’ndeki yürüyüşün ardından, olaylar Nazilli ve Germencik İlçesi’ne bağlı Ortaklar Mahallesi’nde de devam etti. Polis ekiplerine taş, molotof ve hava fişeklerle saldıran gurup ile polis TOMA araçları ile müdahale etti. Ara sokaklara kaçıp hemen tekrar toplanan gösterici grupla polisin mücadelesi gece yarılarına kadar devem etti. Olaylarda taşla yaralanan polislere hastaneye kaldırılırken Ortaklar’da gerginlik halen devam ediyor.

Kobani protestosundan ziyade terör örgütü yandaşlarının sokak eylemine dönen olaylarda göstericiler belediyeye ait kamu mallarına da zarar vermek istedi. Bu arada göstericilere karşı gelmek için toplanan grubun bölgeye gitmesini engellemek için polis Ortaklar Yeşiltepe Bölgesi’ne giriş çıkışları da kontrol altında tuttu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler