Türkiye, 19 tarım ürününde ilk 4'te

Türkiye, 19 tarım ürününün üretiminde dünyada ilk 4'te yer alıyor.

Türkiye, 19 tarım ürününde ilk 4'te

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Şemsi Bayraktar, Türkiye'nin tarım alanında dünya çapında öne çıktığını vurguladı.

Ülkenin sebze ve meyve üretiminde dünya sıralamalarında üst pozisyonlarda yer aldığını ve tarım ürünleri çeşitliliğiyle dikkat çektiğini belirtti.

Bayraktar, "Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası" vesilesiyle yaptığı konuşmada, yerli ürün tüketiminin ve tanıtımının önemine değindi.

Dünyadaki gıda milliyetçiliği ve artan gıda ihtiyacına dikkat çeken Bayraktar, Birleşmiş Milletler'in açlıkla mücadele eden insan sayısını ve iklim değişikliğinin tahıl fiyatları üzerindeki etkilerini anlattı. Ayrıca, dünyada tüketicilere sunulan gıdanın büyük bir kısmının israf edildiğini belirtti.

Bayraktar, Türkiye'nin küresel tarım üretimindeki konumunu da paylaştı. Ülkenin fındık, kiraz, incir, kayısı ve ayva gibi ürünlerde dünya lideri olduğunu, elma, Antep fıstığı, karpuz gibi ürünlerde ise dünya sıralamalarında önemli bir yere sahip olduğunu ifade etti. Ayrıca, Türkiye'nin fındık, kuru kayısı, kuru incir ve nohut ihracatında dünya lideri olduğunu vurguladı.

Coğrafi işaretli tarım ürünleri konusunda da bilgi veren Bayraktar, Türkiye'nin çeşitli tarım ürünleriyle AB coğrafi işaret tescili aldığını söyledi. Ülkenin tarım ve gıda ithalatı hakkında da konuşarak, yerli üretimin artırılması gerektiğini ve okullarda çocuklara yerli ürün tüketiminin öneminin öğretilmesi gerektiğini belirtti. Bayraktar, ülkenin milli bilinçle hareket etmesi ve yerli ürün kullanımını artırarak ithal ürünlere olan ihtiyacın azaltılması gerektiğinin altını çizdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler