Türk vatandaşı olmayan ilk asker!

Bulgar zulmünden kaçıp, Türkiye'ye göc eden Vatansever ailesinin 'vatandaşlık' muamması Aziz Nesin hikayelerini aratmayacak türden. 1989 yılında Bursa'ya yerleşen Hüseyin Vatansever'e hemen vatandaşlık verildi. Karısı Refika ile oğlu Gencay'ın (22) ise "p

Türk vatandaşı olmayan ilk asker!

Bulgar zulmünden kaçıp, Türkiye'ye göc eden Vatansever ailesinin 'vatandaşlık' muamması Aziz Nesin hikayelerini aratmayacak türden. 1989 yılında Bursa'ya yerleşen Hüseyin Vatansever'e hemen vatandaşlık verildi. Karısı Refika ile oğlu Gencay'ın (22) ise "pasaportları bakanlığa teslim edilmediği" iddiasıyla bu hak verilmedi. Ancak bu durumdan İçişleri Bakanlığı, Yıldırım Nüfus Müdürlüğü'nü haberdar etmeyince babanın yanı sıra, anne ve oğlunun da nüfus kaydı yapıldı ve nüfus cüzdanı verildi.

 

NÜFUS CÜZDANLARI GERİ ALINDI

Anne sigortalı işlerde çalıştı, oğlu liseye kadar okuduktan sonra 2009'da vatani görevine başlayıp, geçen yıl da görevini tamamladı.

 

2010 Mayıs ayında ise anne Vatansever'in rahatsızlanması üzerine hastaneye gidince TC kimlik numarasıyla yapılan aramada numaraya rastlanmadı. Nüfus müdürlüğüne giden kadın, 2008 yılında oğlu ile birlikte nüfus kayıtlarından çıkarıldığını öğrendi. "Bizim nüfus cüzdanlarımız var" diye gösterdiği kimlik belgelerine ise el konuldu.

 

YA ŞEHİT OLSAYDI?

Oğlunun nüfus kaydı silindikten bir yıl sona askere gittiğini belirten Refika Vatansever, "Ya şehit olsaydı, bunun hesabını kim verebilirdi? Oğlum ölseydi böyle biri askerlik yapmadı mı diyeceklerdi?" diye isyan etti. Vatansız asker Gencay ise "Polis çevirecek de sınırdışı edecek diye evden dışarı çıkamıyorum. Ekmek almaya bile terhis belgemle gidiyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem