"Türk ulusu Atatürk'ü unutmayacak"

CHP Trabzon Milletvekili ve PM Üyesi M. Volkan Canalioğlu, Türk ulusunun Atatürk’ü unutmayacağını ve unuttturmayacağını söyledi. Canalioğlu, “Bugün Ulus olarak yapmamız gereken, Yüce Önder'in yaşamını, düşüncelerini, ilke ve devrimlerini tüm yönleriyle ge

"Türk ulusu Atatürk'ü unutmayacak"

CHP Trabzon Milletvekili ve PM Üyesi M. Volkan Canalioğlu, Türk ulusunun Atatürk’ü unutmayacağını ve unuttturmayacağını söyledi. Canalioğlu, “Bugün Ulus olarak yapmamız gereken, Yüce Önder'in yaşamını, düşüncelerini, ilke ve devrimlerini tüm yönleriyle gelecek kuşaklara öğretmektir. Atatürk'ü anmanın ve anlamanın en güzel yolu budur” dedi.

Canalioğlu’nun 10 Kasım nedeniyle yayınladığı mesaj şöyle: “Mustafa Kemal Atatürk, yok edilmek istenen Türk Ulusu'nu, aynı ülküler çevresinde toplayarak, yanmış, yıkılmış yurt topraklarında, çağdaş dünyanın değerlerini benimsemiş, bağımsız bir devlet kurmuş, ülkemizi aydınlık yarınlara taşımıştır. Cumhuriyet başta olmak üzere tüm başarılarını kendisine değil, Türk Ulusu'na mal eden Atatürk, üstün nitelikleriyle her zaman öncü ve örnek olmuş, insanımızın gönenci ve mutluluğu için çalışmış, bu uğurda hiçbir özveriden kaçınmamıştır.

Bugün Ulus olarak yapmamız gereken, Yüce Önder'in yaşamını, düşüncelerini, ilke ve devrimlerini tüm yönleriyle gelecek kuşaklara öğretmektir. Atatürk'ü anmanın ve anlamanın en güzel yolu budur. Atatürk’ü anlayan, düşüncelerindeki derinliği kavrayan, aklın ve bilimin yol göstericiliğinde yaşamını biçimlendiren kuşaklar, Türkiye Cumhuriyeti’nin her dönemde ayakta kalmasının, bağımsız, çağdaş, ulusal bir devlet olarak varlığını sürdürmesinin en büyük güvencesi olacaklardır.

Türk Milleti, Atatürk’ü unutmamıştır ve unutmayacaktır. Ulusumuz, ilke ve devrimlerine, düşünce sistemine ve Cumhuriyetimize her koşulda sahip çıkacak, ülkülerini gerçekleştirmek, gösterdiği hedeflere ulaşmak için elbirliğiyle çalışacaktır. Bıraktığı eserin büyüklüğünün ve sağladığı kazanımların bilincinde olan Türk Milleti, bağımsızlık savaşımızın önderi, laik ve demokratik Cumhuriyetimizin kurucusu Yüce Atatürk'ü sonsuza kadar gönlünde yaşatmayı sürdürecektir. Çağdaş Türkiye'nin kurucusu, büyük devrimci ve devlet adamı Atamızı aramızdan ayrılışının 76. yılında, bir kez daha saygı ve gönül borcuyla anıyorum”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem