Türk Hava Kurumu Başkanı gözaltında

Türk Hava Kurumu Başkanı Osman Yıldırım, Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Ümitköy'deki evinde gözaltına alındı.THK Başkanı Osman Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 9 kişi, "kurumda bazı usulsüz işlemler yapıldığı" iddiasıyla başlatılan operas

Türk Hava Kurumu Başkanı gözaltında

Türk Hava Kurumu Başkanı Osman Yıldırım, Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Ümitköy'deki evinde gözaltına alındı.

THK Başkanı Osman Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 9 kişi, "kurumda bazı usulsüz işlemler yapıldığı" iddiasıyla başlatılan operasyon kapsamında, Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı.

Soruşturma kapsamında 11 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Polis, THK Başkanı Osman Yıldırım ile bazı yakınları ve kurum çalışanlarının da aralarında bulunduğu 9 kişiyi gözaltına aldı. Olayla ilgili iki kişinin arandığı bildirildi.

Gözaltına alınanlar ifade işlemleri için Ankara Emniyet Müdürlüğüne getirildi.

GENEL MERKEZ DE ARANIYOR

Türk Hava Kurumu Başkanı (THK) Osman Yıldırım'ın Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Şube ekipleri tarafından gözaltına alınmasının ardından kurum merkezinde de arama yapılıyor. Çok sayıda polis Türk Hava Kurumu'nun (THK) merkez binasına geldi. Binaya giriş çıkışlar polisin denetimi altında yapılıyor.

Osman Yıldırım'ın THK'nın Türkkuşu projesi ile ilgili bilgileri dışarı sızdırdığı iddia ediliyor.

Emekli Hv. Pilot Tümgeneral Osman Yıldırım aynı zamanda, Türk Hava Kurumu Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı olarak da görev yapıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler