Türk gemisi Yunanistan'da battı!

Yunanistan'ın, İyon denizindeki Korfu Adası açıklarında, içinde 263 Afganistanlı kaçak göçmen bulunan ahşap bir teknenin battığı, 22 kişinin kaybolduğu bildirildi. AFP haber ajansı, "Hasan Reis" isimli geminin Türkiye kayıtlı olduğunu bildirdiYunan basını

Türk gemisi Yunanistan'da battı!

Yunanistan'ın, İyon denizindeki Korfu Adası açıklarında, içinde 263 Afganistanlı kaçak göçmen bulunan ahşap bir teknenin battığı, 22 kişinin kaybolduğu bildirildi. AFP haber ajansı, "Hasan Reis" isimli geminin Türkiye kayıtlı olduğunu bildirdi

Yunan basını, dün gece saat 23:00 sıralarında Korfu Adası'nın 30 deniz mili batısında seyreden "Hasan Reis" adlı teknenin imdat çağrısında bulunması üzerine bölgeye giden Hollanda bandıralı "Momentum Scan" adlı ticari bir geminin, batmak üzere olan teknedeki 241 göçmeni kurtardığını duyurdu.

Haberlerde, kurtarılan göçmenlerin teknede 22 kişi daha bulunduğunu bildirmesi üzerine, bölgede bir adet Super Puma helekopteri ile C-130 uçağının katıldığı arama kurtarma çalışmaları başlatıldığı belirtildi. 

Arama kurtarma çalışmalarında bölgede bulunan gemilerin de yer aldığı bildirilen haberlerde, dün saat 19:50'de yabancı uyruklu bir kişinin sahil güvenliği telefonla arayarak, İtalya'ya gitmekte olan ve içinde yaklaşık 250 göçmen bulunan bir teknenin zor durumda olduğunu bildirdiği ancak, bölgede şiddetli ruzgarların sahil güvenlik botlarının işini zorlaştırdığı kaydedildi.

Göçmenleri kurtaran Hollanda gemisinin Korfu Adası'na sevk edildiği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem