Tunceli'nin adı Dersim oluyor

Tunceli adının Dersim olarak değiştirilmesini içeren önerge, oy çokluğuyla kabul edildi. İl Genel Meclisi Başkanı BDP’li Serdar Erdoğan, “İl Genel Meclisi’nin il isimlerinin değiştirilmesi ile ilgili böyle bir karar alma yetkisi yoktur. Ancak biz örnek ol

Tunceli'nin adı Dersim oluyor

Tunceli adının Dersim olarak değiştirilmesini içeren önerge, oy çokluğuyla kabul edildi. İl Genel Meclisi Başkanı BDP’li Serdar Erdoğan, “İl Genel Meclisi’nin il isimlerinin değiştirilmesi ile ilgili böyle bir karar alma yetkisi yoktur. Ancak biz örnek olsun istedik” dedi.

BDP Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis’in geçen yıl Tunceli adının ‘Dersim’ olarak değiştirilmesi için TBMM’ye verdiği yasa değişikliliği önergesi ise Meclis’te hala bekliyor.

Tunceli İl Genel Meclisi’nin olağan toplantısında normal gündem maddeleri görüşüldüğü sırada 6’sı BDP’li, 5’i CHP’li, 3’ü EMEK Partili olan toplam 14 meclis üyelerinin ortak imzasıyla Tunceli adının ‘Dersim’ olarak değiştirilmesi için verilen önerge gündeme alınması için oylamaya sunuldu. Önergeyi AK Partili 3 üye imzalamadı. Oylama sonucu CHP, BDP ve EMEK Partili İl Genel Meclisi üyelerinin kabul oyları ile ‘Dersim’ önergesi gündem maddesi olarak olağan gündeme eklendi.

Daha sonra önerge üzerinde görüşmelere geçildi ve yapılan görüşmeler sonunda siyasi partiler adına yapılan konuşmalardan sonra Tunceli adının ‘Dersim’ olarak değiştirilmesi önergesi oylamaya sunuldu. Oylama sonucu CHP, BDP ve EMEK partili üyelerinin 14 ‘evet’ oyuna karşılık AK Partili 3 meclis üyesi çekimser oyu kullandı. Buna göre İl Genel Meclisi, oy çokluğu ile Tunceli adının Dersim olarak değiştirme kararı aldı. Kararın ardından konuşan İl Genel Meclisi Başkanı BDP’li Serdar Erdoğan, “İl Genel Meclisi’nin il isimlerinin değiştirilmesi ile ilgili böyle bir karar alma yetkisi yoktur. Ancak biz örnek olsun istedik ve il genel meclisimizin aldığı bu kararı ilgili devlet kurumlarına göndererek gerekli işlemlerin yapılmasını ve halkımızın genel isteği doğrultusunda ilimizin isminin ‘Dersim’ olarak değiştirilmesini istiyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem