TSK'dan donanma açıklaması

Genelkurmay Başkanlığı, Gölcük'teki Donanma Komutanlığı'nda yapılan aramayla ilgili olarak açıklama yaptı. Açıklamada 'masumiyet karinesi ihlal ediliyor'' dendi.Genelkurmay'ın internet sitesinde yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: ''Devam eden bi

TSK'dan donanma açıklaması

Genelkurmay Başkanlığı, Gölcük'teki Donanma Komutanlığı'nda yapılan aramayla ilgili olarak açıklama yaptı. Açıklamada 'masumiyet karinesi ihlal ediliyor'' dendi.

Genelkurmay'ın internet sitesinde yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
 
''Devam eden bir soruşturma kapsamında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, 06 Aralık 2010 tarihinde Donanma Komutanlığı'nda arama yapılmıştır.
 
Cumhuriyet Savcısı nezaretinde askeri personel tarafından yapılan aramada, birtakım malzeme ve doküman bulunmuştur. Konuya ilişkin Askeri Savcılık tarafından adli soruşturma başlatılmış olup olayın idari soruşturması da halen devam etmektedir.
 
Bulunan dokümanın bir kısmı, 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 19 Ocak 2011 tarihinde ilgili taraflara dağıtılmıştır.
 
Bu tarihten itibaren, bazı medya organlarında, ortaya atılan her iddiayı peşinen doğru kabul eden, adı geçen herkesi suçluymuş gibi gösteren ve farklı yollarla bunu başkalarına da kabul ettirmeye çalışan bir yaklaşım belirmiştir. Bu şekilde yapılan yayınlarla, kişilerin “masumiyet karinesinin korunması” ve “özel hayatın gizliliği” ilkelerinin ciddi şekilde ihlal edildiği, yargılama sürecinin “kamuoyu yargısı” şekline dönüştürülmek ve olumsuz yönde etkilenmek istendiği açıkça görülmektedir.
 
Türk Silahlı Kuvvetleri, demokrasi, hukukun üstünlüğü ve anayasal değerlere bağlı bir kurum olarak, aksi yönde yapılan telkinlere rağmen, yargı sürecini sabır, sukunet ve itidalle izlemekte, bu çerçevede bağımsız ve tarafsız olduğuna inandığı yargının er ya da geç doğruyu ortaya çıkarmasını beklemektedir.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem