Trabzonlu Prof.Dr. Haçkalı Din işleri Yüksek Kurulu Başkanı oldu

Trabzonlu Prof. Dr. Abdurrahman Haçkalı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı oldu.

Trabzonlu Prof.Dr. Haçkalı Din işleri Yüksek Kurulu Başkanı oldu

Yeni Din işleri Yüksek Kurulu Başkanı belli oldu. Trabzonlu olduğu bilinen Prof.Dr. Abdurrahman Haçkalı Din işleri Yüksek Kurulu Başkanı olarak göreve başladı.

Prof.Dr. Abdurrahman Haçkalı kimdir?

1970 yılında Trabzon Akçaabat'ta doğdu. 1992 yılında 19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. 19 Mayıs Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde "İslâm Hukukunda Satım Akdiyle ilgili Şartlar" başlıklı tezi ile yüksek lisansını 1995 yılında, "Izzuddin b. Abdisselam'da Maslahat Nazariyesi" başlıklı tezi ile doktorasını 1999 yılında tamamladı. Akademik hayatına 1993 yılında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimlerinde araştırma görevlisi olarak başladı. 2006-2008 yıllarında Kırgızistan Cumhuriyeti Osmanlı Devlet Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde Yrd. Doç. olarak çalışan Haçkalı Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde 2006 yılında Doçent, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde 2010 yılında Profesör unvanını aldı. Bölüm Başkan Yardımcılığı, Bölüm Başkanlığı, Dekan Yardımcılığı gibi idari görevlerin ardından 2012-2016 yıllarında Giresun Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanlığı görevini yürüttü. İslam Hukuku alanında pek çok telif ve tercümesi bulunmaktadır. 05 Ekim 2020 tarihinde Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığına Seçilen Haçkalı evli ve iki çocuk babası olup İngilizce ve Arapça bilmektedir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem