Trabzon'dan CHP'li vekile dava!

Tüm Kadınlar Derneği Genel Başkanı Cemile Keskin, CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman hakkında tazminat davası açtı. Keskin, Trabzon Adliyesi önünde yaptığı açıklamada, Arıtman'ın, TBMM Kadın-Erkek Eşitliği Fırsat Komisyonu üyeleriyle incelemeler için ge

Trabzon'dan CHP'li vekile dava!

Tüm Kadınlar Derneği Genel Başkanı Cemile Keskin, CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman hakkında tazminat davası açtı.

Keskin, Trabzon Adliyesi önünde yaptığı açıklamada, Arıtman'ın, TBMM Kadın-Erkek Eşitliği Fırsat Komisyonu üyeleriyle incelemeler için geldiği Trabzon'da kendisine hakaret ettiğini ileri sürdü.

Bu nedenle Arıtman hakkında 10 bin liralık manevi tazminat davası açacağını ifade eden Keskin, 'Canan Arıtman'ın sözleri geçtiğimiz pazartesi gününden beri Trabzon'u meşgul etmektedir. O toplantıda münferit bir hadiseyi genel bir hale getirmiştir. Söylediği sözler üzerine kendisine, 'Trabzon'da kadınlar satılmıyor' dedim. O da bana, 'Çok konuşuyorsun, boş konuşuyorsun' dedi ve bunu takip eden ağza alınmayacak bir çok hakarette bulundu. Bu sebeple de kendisine tazminat davası açıyorum' dedi.

Cemile Keskin, konuşmanın ardından Adliye Sarayına girerek, dava dilekçesini Hukuk Mahkemesine sundu.

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu üyeleri, Trabzon'daki kamu kurumları, üniversite ve kadın Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileriyle 'Çocuk cinsiyeti nedeniyle kadınlar üzerinde oluşturulan psikolojik şiddet, başlık parası ve geleneksel evlilikler' konulu toplantıda bir araya gelmiş, CHP İzmir Milletvekili Arıtman, Trabzon'daki izlenimlerine ve dinledikleri kadınlara değinerek, kızları teşvik ederek başka illerdeki erkeklerle evlendiren, bu aracılık karşılığında para alan insanlar olduğunu ancak bu kadınların mutlu olamayıp şiddete maruz kaldıklarını öne sürmüştü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler