THY'den flaş karar! 332 yolcuyu kara listeye aldı

Türk Hava Yolları kurallara aykırı davranan 332 yolcuyu kara listeye aldı.

THY'den flaş karar! 332 yolcuyu kara listeye aldı

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, kurallara aykırı davranan 332 yolcunun kara listeye alındığını ve suç işleyenler hakkında dava açıldığını açıkladı.

Konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından bir açıklama yapan THY Genel Müdürü Ekşi, “Az da olsalar 'Kural Dışı' yolcularımız hem bizi üzüyor hem kendilerini üzülüyor. Kurallara aykırı davranan 332 yolcumuzu süreli olarak uçuşa kabulden men edildi maalesef. Ayrıca suç işleyenler hakkında dava açıldı. Lütfen hepimizin güvenliği için uçuş kurallarına uyalım" paylaşımında bulundu.

Uçaklarda Kara Liste ne demek?

Uçaklarda "kara liste", genellikle hava yolu şirketleri tarafından belirli bireyleri uçuşlardan men etmek için kullanılan bir terimdir. Bu liste, çeşitli sebeplerden dolayı uçuş güvenliğini veya konforunu tehdit ettiği değerlendirilen kişileri içerir. Kara listeye alınma sebepleri arasında; uçuş ekibine veya diğer yolculara karşı saldırgan davranışlar sergilemek, uçuş güvenliğini tehlikeye atacak eylemlerde bulunmak, alkollü veya uyuşturucu madde etkisi altında olmak gibi davranışlar sayılabilir.

Bir kez kara listeye alınan bireyler, belirlenen süre boyunca o hava yolu şirketinin uçuşlarına kabul edilmezler. Bu süre, ihlalin ciddiyetine göre değişiklik gösterebilir. Bazı durumlarda, yasal yaptırımların uygulanması veya ilgili kişinin davranışlarında değişiklik olması gibi koşullar altında kara listeden çıkarılabilirler.

Kara listeye alınma uygulaması, hava yolu şirketlerinin yolcuların ve uçuş ekibinin güvenliğini sağlamak amacıyla aldığı önlemlerden biridir ve genellikle ulusal ve uluslararası hava yolu güvenlik standartlarına uygun olarak gerçekleştirilir.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler