THY uçağında yangın: 30 yaralı

İstanbul- Bangkok seferini yapmak üzere pist başına gelen Türk Hava Yolları'na ait uçağın arka kargo bölümünden alınan yangın ikazıyla yapılan tahliye paniğine neden oldu. 30 yolcu hafif yaralandı. THY'nin Boeing 777-300 ER tipi TK-60 sayılı ‘Karadeniz’ a

THY uçağında yangın: 30 yaralı

İstanbul- Bangkok seferini yapmak üzere pist başına gelen Türk Hava Yolları'na ait uçağın arka kargo bölümünden alınan yangın ikazıyla yapılan tahliye paniğine neden oldu. 30 yolcu hafif yaralandı.

 

THY'nin Boeing 777-300 ER tipi TK-60 sayılı ‘Karadeniz’ adındaki uçak saat 00.34'te içinde 284 yolcusu ve 14 mürettebatı ile Bangkok seferini için havalanmak üzere Sefaköy tarafındaki 17 sol pist başına geldi. Kalkış için son kontrollerini yapan Kaptan Pilotlar Ercüment Faik Demir, Altan Meydanlı ve İkinci Pilot Ünal Kodak’dan oluşan kokpit ekibi bu sırada uçağın alt arka tarafında bulunan kargo bölümünden yangın ikazı aldı. Bunun üzerine yolcuların emniyeti için tahliye yapılmasına karar verildi. Pilotlar durumu Atatürk Havalimanı uçuş kulesine bildirdi. Kuledeki hava trafik kontrolörleri, itfaiyeye haber verdi. Uçağa itfayeler ve kurtarma ekipleri sevk edildi.

Tahliyenin başlamasıyla birlikte acil çıkış kapıları açıldı. ‘Slide’ olarak adlandırılan ve yolcuların uçağı terk etmelerini sağlayan şişme kaydırak patlatılarak şişirildi. Yolcular kabin memurlarının koordinasyonunda uçağı terk etmeye başladı. Ancak çıkan panik nedeniyle kabinde kargaşa yaşandı. Bazı yolcuların uçaktaki itişme, bazılarının da slide’lardan hızlı kayma sırasında oluşan sürtünme nedeniyle hafif yaralandı. Yaralılara ilk müdahale uçağa sevk edilen kurtarma ekipleri ile yolcu olarak seyahat eden doktorlar tarafından olay yerinde yapıldı. Yolcular terminale ulaştırılarak tedavileri burada sürdürüldü.

YANGINA RASTLANMADI

Bu arada olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi de olayın yaşandığı uçağın yanına yönlendirildi. Yapılan incelemede kargo bölümünde herhangi bir yangına rastlanmadı. Ancak emniyet tedbiri alan itfaiye ekibi kontrollerin tamamlanmasına kadar uçak başında hazır bekledi.
Tüm yolcuların tahliye işlemi ve sonrasında 17-35 pisti yaklaşık bir saat 30 dakika hava trafiğine kapatıldı. Üzerinde THY’nin sponsor olduğu Manchester United takımının boyaması olan TC-JJC tescil ‘Karadeniz’ uçağı, emniyet önlemleri alındıktan sonra gerekli incelemenin yapılması için THY Teknik bakım hangarının önüne çekildi.

BÜYÜK PANİK YAŞANDI

Uçakta büyük bir paniğin yaşandığını belirten yolculardan Orhan Belli olay anı ve sonrasını şöyle anlattı:
“Tam kalkışa hazırlanacağı esnada motorları durdurdu. Ve uçağın arka tarafından bir duman geldiği hissedildi. Hostesler panik içerisinde bir anda kaydırakları hazırlayıp acil çıkış emri verdiler. Uçakta birden elektrikler kesildi ve sonra tahliye dendi. Acil çıkış kapılarında can havliyle kendimizi dışarıya attık. Sanki uçak patlayacakmış gibi panik yaşandı. Özellikle kadınlar ve çocuklar çığlık attı. Bende kolumdan sürtünmeden dolayı yaralandım. Olay yerine gelen ambulans ve sağlık ekipleri bizlere müdahale etti. Bu olayda THY personeli panik içindeydi ve insanlar birbirlerinin üzerlerine yuvarlandılar. Ayakkabılarla kayılmaması gerekirken herkes ayakkabılarıyla kaydı. Bu şekilde uçakta ciddi şekilde yaralanmalar meydana geldi. Bazı yolcular sinir krizleri geçirdi. Uçaktan inen insanların her biri bir başka yöne kaçtı. Toplu bir hareket yapılamadı. Daha sonra bizleri otobüslerle terminale getirdiler. Bizi sabah başka bir uçakla göndereceklermiş ancak uçmaktan vazgeçenler oldu.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler