Terörsüz Türkiye sürecinde komisyon 10. kez toplandı!

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş başkanlığında 10. kez toplanan Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nda, kalıcı barış ve toplumsal huzurun sağlanması gerektiği vurgulandı.
Terörsüz Türkiye sürecinde komisyon 10. kez toplandı!

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş başkanlığında kurulan Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu, TBMM Tören Salonu’nda 10. toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya akademisyenler, diplomatik temsilciler ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

“KARDEŞLİĞİ VE KALICI BARIŞI SAĞLAMAK ZORUNDAYIZ”

Toplantının açılışında konuşan TBMM Başkanı Kurtulmuş, sürecin başından beri şeffaf ve planlı bir şekilde ilerlediklerini belirterek, “Şimdiye kadar tüm kararlarımızı ittifakla aldık. Demokratik temsil gücü yüksek bir komisyon oluşturduk. Toplumun farklı kesimlerini dinleyerek geniş tabanlı bir toplumsal mutabakat hedefliyoruz” dedi.

Kurtulmuş, Komisyon’un görevinin İmralı’dan yapılan “silah bırakma” çağrısı sonrası sürecin millet adına denetimini sağlamak ve gerekli yasal düzenlemeleri hayata geçirmek olduğunu ifade etti. “Ortaya koyduğumuz model, tamamen Türkiye’ye has bir model olacak. Dünyadaki farklı barış süreçlerinden ders çıkararak kendi yol haritamızı oluşturuyoruz” diye konuştu.

“SİLAHLAR TAMAMEN SUSMALI”

Kurtulmuş, PKK’nın bir an önce silah bırakması gerektiğini vurgulayarak, “Türkiye siyasetinin önünü açacak adımların atılmasıyla süreç daha güçlü ilerleyecek. Milletimizin büyük desteği bu çalışmaların en önemli güvencesidir” dedi.

Bölgesel ve küresel gelişmelerin Türkiye üzerinde ağır yükler oluşturduğunu söyleyen Kurtulmuş, “Bir an evvel kalıcı, nihai barışı sağlamak, huzuru ve kardeşliği tesis etmek zorundayız” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir