TCG Anadolu'nun ilk görevi belli oldu

Türk donanmasının gözde Çok Maksatlı Amfibi Hucüm Gemisi TCG Anadolu’nun ilk görevi belli oldu.

TCG Anadolu'nun ilk görevi belli oldu

TCG Anadolu, Türk donanmasından gemi, helikopter ve uçakların katılacağı Deniz Kurdu Tatbikatları’nda amiral gemisi olarak görev yapacak.

L400 borda numarasıyla görev yapan Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi TCG Anadolu’nun planlı tatbikatlara katılmak üzere İzmir’den ayrılacağı öğrenildi.

113 GEMİ, 59 UÇAK
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın yanı sıra Kara, Hava ve Sahil Güvenlik komutanlıklarına bağlı gemi, helikopter, savaş uçağı, insansız hava aracı gibi savaş araçlarının kullanılacağı tatbikatlar 3 aşamada gerçekleşecek.1-4 Haziran arasında “Temel Deniz Eğitimleri” ve “Fiilî Silah Atışları” ile tamamlanacak, 5 Haziran’da da 76 gemi ile liman ziyaretleri yapılacak.Son aşama olan 6-9 Haziran arasında da kurgulanmış senaryo uygulanarak “Çok Tehditli Ortamda Harekât” eğitimleri yapılacak.

Deniz Kurdu tatbikatlarında; 113 su üstü savaş gemisi, 9 denizaltı, 59 uçak, 35 helikopter, 19 insansız hava aracı kullanılırken kamu kurumlarında ki personel dahil yaklaşık 18 bin kişinin katılması bekleniyor.

Tatbikatta gerçek mermilerle atışın yapılacağı öğrenilirken, TCG Anadolu üzerindeki yerli savunma sistemleri de test edilecek. Tatbikatta TCG Anadolu’nun ana görevi olan amfibik çıkarma gücü de ilk kez görülebilecek. Amfibi deniz piyade birliklerinin çıkarma operasyonlarının yanı sıra SAT ve SAS birliklerinin operasyonları tatbikatta uygulanacak. 10 adet AH-1W taarruz helikopterlerinin gemide konuşlandırılması bekleniyor. Ayrıca Bayraktar SİHA Kızılelma, TCG Anadolu için hazırlanıyor.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler