"Tayyip geliyor, işini görün" tweet'ine ceza geldi

Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adaylığıyla ilgili 18 Temmuz'daki Bursa mitinginden bir gün önce, "Tabancası olanlara duyurulur. Cuma günü Tayyip Bursa'ya geliyor. İşini görün" şeklindeki tweet ortalığı karıştırmıştı.

"Tayyip geliyor, işini görün" tweet'ine ceza geldi

Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adaylığıyla ilgili 18 Temmuz'daki Bursa mitinginden bir gün önce, "Tabancası olanlara duyurulur. Cuma günü Tayyip Bursa'ya geliyor. İşini görün" şeklindeki tweet ortalığı karıştırmıştı. . Sosyal medyada yankı bulan tweetle ilgili polis alarma geçmiş, aynı gün gerçekleştirilen operasyonla bir firmada özel güvenlikçi olarak çalışan 42 yaşındaki K.K. gözaltına alınmıştı. K.K, polise verdiği ifadesinde, "Mesajı ben yazdım. Telefonum eskiydi. Yazdıklarımı hatırlamıyorum" demişti.

Çok Pişmanım
Özel güvenlikçi K.K. hakkında, "suç işlemeye alenen tahrik ve silahlı tehdit" suçlarından 5 yıl hapis talebiyle açılan davanın duruşması bugün görüldü. Bursa 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, pişman olduğunu belirten sanık K.K., "Suç işleme kasdım yoktu. Çok pişmanım" dedi.

SUÇ İŞLEMEYE ALENEN TAHRİK VE SİLAHLI TEHDİT
Sanık K.K.'ye 10 ay hapis cezası veren mahkeme, hükmün açıklanmasını erteledi.

Sanık K.K.'nin avukatı Emre Pınar, duruşma sonrası yaptığı açıklamada, "Müvekkilim, 'Suç işleme kasdım yoktu' dedi. Ramazan ayı ve havanın sıcak olması sebebiyle olay vuku bulmuştur. Müvekkilim çok büyük pişmanlık duymaktadır. Yargılama yapıldı, 10 ay ceza verildi. Hükmün açıklanması geri bırakıldı. Gerekli yerlere itirazımızı yapacağız" diye konuştu. Sanık K.K. ise, "Attığım tweetten dolayı çok pişmanım. Bir daha tweet yazmayacağım" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler