Taş Atana 20 Yıl Hapis!

İsrail kabinesi, taş atanlara verilen cezaların 20 yıla kadar artırılmasını öngören yasa tasarısını kabul etti. Kararın yasalaşıp yürürlüğe girmesi için İsrail parlamentosu Knesset ve bakanlık yasa komitesinde onaylanması gerekiyor.Eğer mahkeme taşın cidd

Taş Atana 20 Yıl Hapis!

İsrail kabinesi, taş atanlara verilen cezaların 20 yıla kadar artırılmasını öngören yasa tasarısını kabul etti. Kararın yasalaşıp yürürlüğe girmesi için İsrail parlamentosu Knesset ve bakanlık yasa komitesinde onaylanması gerekiyor.

Eğer mahkeme taşın ciddi yaralama amacıyla atıldığına hükmederse, taş atan 20 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilecek.

Kabine toplantısı öncesi açıklama yapan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "İsrail, taş, havai fişek ve bomba atanlara karşı keskin önlemler alıyor. Bu konuyla ilgili daha güçlü bir yasa tasarısı geçireceğiz. Bütün bunların amacı Kudüs'te sükunet ve barışı sağlamak" dedi.
İsrail radyosunun haberine göre ise, söz konusu tasarı, güvenlik güçlerine veya İsrail vatandaşlarına taş ve benzeri madde atanlara 5 yıl, motorlu araçları hedef alanlara 10 yıl ve "Araç ile içindekilere zarar verecek şekilde saldırıda bulunanlara" 20 yıla kadar hapis cezası öngörüyor.

Halihazırda İsrail güçlerine veya vatandaşlarına taş ve benzeri madde atanlara yönelik 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası uygulanıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler