Takas iddialarına cevap geldi!

Guardian gazetesi, İngiltere Dışişleri Bakanlığı'nın Türkiye'nin IŞİD tarafından kaçırılan 46 rehineyi 180 IŞİD militanı takas ettiği iddialarının ardından olayın açıklığa kavuşturulmasını beklediğini yazdı.İngiliz Times gazetesinde dün yayınlanan haberde

Takas iddialarına cevap geldi!

Guardian gazetesi, İngiltere Dışişleri Bakanlığı'nın Türkiye'nin IŞİD tarafından kaçırılan 46 rehineyi 180 IŞİD militanı takas ettiği iddialarının ardından olayın açıklığa kavuşturulmasını beklediğini yazdı.

İngiliz Times gazetesinde dün yayınlanan haberde, geçtiğimiz haziran ayında Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu'ndan kaçırılan 46 Türk vatandaşının serbest bırakılması için aralarında iki İngiliz vatandaşının da bulunduğu 180 IŞİD militanının örgüte teslim edildiği iddia edilmişti.

Gazeteye göre, İngiliz yetkilileri, söz konusu durumla ilgili olarak belirsizliğin devam ettiğini vurgularken NATO üyesi olan Türkiye'nin böyle bir anlaşma yaptığını göz ardı etmediklerinin de altını çiziyor.

Gazete, İngiliz hükümetinin ABD gibi rehinelerle teröristlerin değiş tokuş edilmesi anlaşmasına katı bir tutumla yaklaştığını buna karşın Avrupa'daki diğer hükümetlerin ise kamuoyuna yeterli açıklama yapmaksızın örgütle takas yaptıklarını savundu.

Diğer yandan İngiliz anti- terörizm yetkilileri, 18 yaşındaki Shabazz Suleman ile 26 yaşındaki Hisham Folklard'ın IŞİD ile yapılan müzakere kapsamında yeniden örgüte katıldıkları endişesi yaşıyor.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, Suleman ile ilgili olarak, bu kişinin Türkiye'de kayıp olduğu bilgisine sahip olduklarını belirterek durumun açıklığa kavuşturulması için Türk yetkilileri ile temas halinde olduklarını bildirdi.

Son olarak diplomasi uzmanlarının görüşlerine yer veren gazete, analistlerin, örgüt ile gizli olarak yapılan müzakerenin bu defa İngiltere ve ABD'nin yararına olabileceği fikrini savunduklarını Türk rehinelerin serbest bırakılması sayesinde Türk hükümetinin IŞİD'a karşı daha kuvvetli bir yaklaşım içinde olabileceği yorumlarına yer verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem