Oğuz Murat Aci’nin ölümüne neden olan trafik kazasının ardından oğlu Timur Cihantimur ile ABD’ye kaçan Eylem Tok’un tahliye talebi reddedildi. Mahkeme kararının ardından Tok, başka bir cezaevine nakledildi.
Kazanın Geçmişi
İstanbul Eyüpsultan’da 2024 yılında meydana gelen kazada, arızalanan ATV’sini emniyet şeridine çeken 29 yaşındaki Oğuz Murat Aci’ye, Op. Dr. Bülent Cihantimur ve yazar Eylem Tok’un oğlu Timur Cihantimur’un (17) kullandığı araç çarpmıştı. Aci olay yerinde hayatını kaybederken, kazada 5 kişi yaralanmıştı.
İade Süreci
Kaza sonrası anne ve oğulun yurt dışına kaçtığı ortaya çıkmış, Boston Federal Mahkemesi ikilinin Türkiye’ye iadesine karar vermişti. Ancak Eylem Tok ve avukatları, bu karara itiraz ederek tahliye talebinde bulundu.
Mahkemeden Ret
Federal Mahkeme, yapılan başvuruyu reddetti. Yargıç Allison D. Burroughs, 1 Ağustos 2025’te verdiği kararda, “Timur Cihantimur’un Türkiye’ye iade edilmesi için yeterli sebep var” ifadelerini kullandı. Ayrıca dosyanın Rhode Island Bölge Mahkemesi’ne gönderilmesine hükmedildi.
Cezaevi Nakli
Kararın ardından Eylem Tok, Boston’daki cezaevinden Rhode Island Wyatt Gözetim Merkezi’ne nakledildi. Anne-oğulun iade süreci ise yeni mahkeme dosyası kapsamında devam edecek.

Kaynak: