Suikast parasını kilit albay dağıttı!

Hrant Dink cinayetinde kullanılan silahı, şu an silah kaçakçılığından cezaevinde olan Olgün Akyüz isimli bir kişinin verdiği, Albay Ali Öz’ün cinayettin önce Dink aleyhine bir CD izlettirip para dağıttığı iddia edildi. Adem Yavuz Arslan’ın piyasaya çıkan

Suikast parasını kilit albay dağıttı!

Hrant Dink cinayetinde kullanılan silahı, şu an silah kaçakçılığından cezaevinde olan Olgün Akyüz isimli bir kişinin verdiği, Albay Ali Öz’ün cinayettin önce Dink aleyhine bir CD izlettirip para dağıttığı iddia edildi.

 

Adem Yavuz Arslan’ın piyasaya çıkan “Bi Ermeni Var, Hrant Dink Operasyonunu’nun Şifreleri” adlı kitabında, silahın hikâyesinin yanı sıra cinayetle ilgili ilginç bilgiler var. Bugüne kadar silahı, tutuklu sanık Yasin Hayal’in Samast’a verdiği, onun da vefat eden Ömer Pulatoğlu adında bir kişiden aldığı biliniyordu.

 

Ancak Arslan’ın bugün piyasaya çıkan kitabında silahın başka bir isim tarafından verildiği bilgisi yer aldı. Erhan Tuncel ve Yasin Hayal’in, Ergenekon sanığı emekli Tuğgeneral Veli Küçük’e ait ‘Strateji’ adlı güvenlik şirketinde keskin nişancılık eğitimi aldığı da kitaptaki bir diğer iddia. Gazeteci Arslan, bu iddiasını Trabzon Jandarma’ya şoförlük yapan Aslan Aslan isimli emekli bir bekçinin “dostlarına” yaptığı ifşaatlara dayandırıyor. Aslan Aslan, Ogün Samast’ın yakalandığı gün üzerinde bulunan ayakkabı ve elbisesinin de kendisine ait olduğunu söylüyor. Cinayet, cinayet bağlantılarıyla ilgili Aslan’ın “dostlarına” anlattığı olaylar, Aslan’ın ağzından kitapta şöyle anlatılıyor:

 

MERMİLER İŞADAMINDAN

Erhan Tuncel: Ali Öz’ün adamıydı. Moloz’da Neşem Otel vardı, onun en üst katında kalırdı. Onun karşısında da Bulvar Otel vardı. Salih Hacısalihoğlu’nun (Cinayette kullanılan mermileri temin eden kişi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem